Abdullah Ergün

Geçiş oyunları

Abdullah Ergün

Haftanın son maçı olan Fenerbahçe ile Yeni Malatyaspor arasında oynanan maç haftanın en çok konuşulan maçı oldu.

Bir tarafta ligde sıkıntılı günler yaşayan Fenerbahçe diğer taraftan sezonun en flaş takımları arasında yer alan Yeni Malatyaspor, Sadık ve Khlaid gibi iki önemli oyuncunun takımdan ayrılmasından sonra takımın nasıl bir tepki koymasına yönelik referans niteliğindeki Fenerbahçe maçı beklenildiği gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Maçın başlamasıyla birlikte iki takımın teknik direktörlerinin dersini iyi çalıştığını gördük.

Yeni Malatyaspor savunmasının solunda görev yapan Erkan'ın maçın başlama vuruşuyla birlikte İsla, Dirar ikili karşısında sıkıntı yaşmasının maçın sonucuna doğrudan etki yapacağını gösteriyordu.

Son iki sezondur Yeni Malatyaspor'un saha içinde yaşadığı en büyük sıkıntıların başında kenar hücum oyuncularının savunmaya beklenen desteği verememeleri olmuştu.

Benzer sıkıntı son Fenerbahçe maçında bir kez daha ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin İsla ve Dirar'la sağ kulvarı etkili kullanmasına karşın Erkan’ın tek başına bu gölgede bilinen savunmasıyla tehlike sınırının aşağıya çekilmesine imkan yoktu.

Adem'in bu noktada bekleneni verememesi, Murat Yıldırım'ın savunmanın önünde Donald ile oluşturacağı ikili oyunlarda da sıkıntılar yaşanmasına neden oldu..

Ersun Yanal'ın kenardan ısrarla oyunu Yeni Malatyaspor'un soluna yıkmasının ana nedenleri başında Adem'in Erkan'a yapacağı savunma desteğinin beklenenin altında kalması yatıyordu.

Saha içinde geçiş oyunlarında yaşanan sıkıntılara rağmen Yeni Malatyaspor, son topa kadar oyunun içinde kalarak her şeye rağmen ne kadar etkili bir takım olduğunu bir kez daha gösterdi.

Fenerbahçe'nin puan sıralamasındaki konumu saha içindeki futbolcuların kendilerine olan güveninde sıkıntılı hale getirdiği zaman diliminin yüksekliği karşısında Yeni Malatyaspor saha içinde yaşanan bazı sıkıntılara rağmen oyundaki etkinliğini maçın belli bölümlerinde rakibe kabul ettiren taraf oldu.

Ligin genel yapısı içinde en dengeli takımlar arasında yer alan Yeni Malatyaspor'un Fenerbahçe maçında fizik anlamında rakibine kurduğu üstünlüğün final paslarında sıkıntılar yaşaması olası bir galibiyetin gelmesine engel oldu.

Ara transferde  Ankaragücücü'nden transfer edilen Biforma'nın hücum bölgesi için büyük kazanç olduğunu düşünüyorum..

Maçın sonlarına doğru savunma arkasına atılan topta çabukluğunu kullanması, final noktasında yaptığı hataya rağmen Yeni Malatyaspor'un kenar hücum oyuncu noktasında yaşadığı sıkıntılara ilaç olması halinde hücum noktasında daha etkili bir takım ortaya çıkabilir.

Fenerbahçe maçında ortaya çıkan skordan çok takımın performansı ve bazı bölgelerde yaşanan sıkıntıların kalan maçlara yansıması halinde geçici bir kriz ortamı ortaya çıkabilir.

Robin'in zorunlu olarak savunmanın ortasında görev yapması karşısında takıma katılan stoperlerin kalan haftalar için hazır hale gelmesi olası krizin yaşanmasına engel olabilir.

Fenerbahçe'nin maçın sonlarına doğru yaşadığı fiziksel düşünün tehlike sınırına gelmesi karşında Yeni Malatyaspor'un özellikle savunmanın önünde görev yapan Donald'ın hücum bölgesine verdiği desteğin final bölümünde yaşanan sıkıntılara rağmen olgunluk göstermesi çok güzeldi.

Yeni Malatyaspor, zorlu maçtan belki puan çıkartamadı fakat eksik kadroya rağmen ortaya koyduğu mücadeleyle ligin etkin takımları arasındaki yerini korumaya devam etti.

Yazarın Diğer Yazıları