Abdullah Ergün

Galibiyet yenilginin gerisinde kaldı

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un Galatasaray karşısında aldığı galibiyetin ulusal medyada fazla konuşulamayacağını, Galatasaray’ın aldığı mağlubiyetin gazete sayfalarında TV ekranlarında daha çok konuşulacağını ve yazılacağını bekliyorduk.

Öylede oldu.

Maç öncesi ulusal medyada Galatasaray’ın sakatlar ordusuna dönen kadroda yer almayan futbolcularla Yeni Malatyaspor karşısında işinin kolay olamayacağı konuşulurken olası mağlubiyetin nedenlerinden birincisi de böylece ortaya çıkmış olacaktı.

Yeni Malatyaspor’un maçın başından itibaren uygulamaya koyduğu futbolun karşılığı tabi ki galibiyet olacaktı.

Galatasaray’ın genç stoperine övgüler yağdıran yayıncı kuruluş Yeni Malatyaspor adına sahada yer alan futbolcuların alın terine haksızlık ettiğini düşünüyorum.

Galatasaray’ın daha önce sahaya yansıtmış olduğu maçlardaki performansın bir benzerini Yeni Malatyaspor kendilerine uygulayarak bir bakıma kendi silahıyla vurulmuş oldu

Mina’nın yerine sahada görev yapan Murat Akça ile Sadık arasındaki uyum kadar, orta sahada Murat Yıldırım ve Donald arasında ki iletişim Galatasaray’ın saha içindeki bağlantılarının kesilmesi için yeterliydi.

Yeni Malatyaspor’a geldiği günden beri eleştirilen Khalid’ın bu maçta bir hücum oyuncusunun hem savunmada hem de rakip kalede ne kadar etkili olduğunu ortaya koyan futbolu Galatasaray kulübesinde Fatih Terim’in golcü futbolcuya boş alan bırakılmaması yönündeki uyarıları karşısında acaba neler düşündüler?

Yeni Malatyaspor için sezon başında yazdığım yazıda “bu takım iyi takım, takımdan ayrılan bazı önemli oyuncuların yokluğuna rağmen ilerleyen haftalarda geçtiğimiz yıl yaşanan başarının tekrar yaşanacağını” yazmıştım.

Yeni transferlerden Donald’ın günümüz futbolunda bir orta saha oyuncusunun oyunun iki yönünü nasıl oynayacağını gösteren futbolu maalesef Galatasaray’ın içinde bulunduğu malum durumların gerisinde kaldı.

Murat Yıldırım’ın bu takım içinde önemli bir yere sahip olduğu hücumda ve savunmada görev yapan futbolcuların performansının yükselmesinden belli olmuştu.

İkinci yarının ortalarına doğru oyuna dahil olan Ahmet’in performansı Murat Yıldırım’a daha önce görev yaptığı takımlarda 8 numara pozisyonunda ortaya koyduğu performansının geri gelmesine neden oldu.

Adem ve Pereria’nın, İssam ve Erkan desteğini de almasından dolayı içeriye kat ettiği anlar, Galatasaray savunmasının adam paylaşımı ve alan savunmasına sıkıntılar yaşattığı gibi maç süresince net pozisyonlara girme şansı da verdi.

Yeni Malatyaspor’un artık ligde farklı bir konuma girdiğini belirtmek istiyorum.

Ligde takım savunmasını Başakşehir ile en iyi yapan ikinci takım olduğunu yazarken bunu asla abartmadığımı, Galatasaray maçında bunu bir kez daha ortaya koydukları futboldan rahatlıkla anlaşılıyor.

İyi takım olmak bu ligin ana karakterini oluşturuyor.

İyi futbolculara sahip olmak iyi futbol ortaya konacağı anlamını taşımıyor.

Mütevazi kadrosuyla büyük kulüplerin yapamadığı şeyleri hayata geçirmek ve bunu devam ettirmek için sahadaki futbolculara ve teknik heyete haftalık değil sezonluk desteğin verilmesi lazım.

Bazı futbolcular hakkında yapılan yorumların artık rafa kalktığı Galatasaray maçında ortaya çıkan oyun ve skor Yeni Malatyaspor’un ligdeki konumunu ve geleceğini daha etkin hale getirmiş oldu.

Yazarın Diğer Yazıları