Abdullah Ergün

Futbolda koşu mesafeleri

Abdullah Ergün

Günümüzde oynanan futbol Basketbola benzemeye başladı. Maç içinde teknik direktörlerin takım savunması noktasında alınması gereken önlemlerin uygulamaya konmasıyla sahadaki mücadele daha çok ön plana çıkmaya başladı.

Bir futbolcunun her maç sonrasında 10 kilometrenin üstüne çıkan koşu mesafesi anlatmak istediğim konunun ne kadar önemli hale geldiğini gösteriyor.

Süper ligde takım savunmasını en iyi yapan iki takım bulunuyor. Bunlardan birincisi ligin lideri Başakşehir takımı ikinci takım ise Yeni Malatyaspor...

Teknik Direktör Erol Bulut’un göreve gelmesinden sonra Yeni Malatyaspor’un takım savunması noktasında ortaya çıkan görüntüsünün ana mimarlarından birisi orta sahada görev yapan Murat Yıldırım oldu. Geçtiğimiz yıl Azubike ve Aytaç ile ligin en dengeli ve mücadeleci takımı olan Yeni Malatyaspor benzer durumu bu senede devam ettiriyor.

Yeni transferler Dolald, Ahmet ve Sulley ile oluşturduğu birliktelik Yeni Malatyaspor’un şu anda bulunduğu durumuna büyük katkı yaptığını belirtmek istiyorum.

Avrupa’nın eski takımlarından Manchester City, Liverpool, Arsenal ve Paris St. Germen takımları topun oyunda kaldığı süre göz önünde bulundurulacak olursa futbol adına çok iyi şeyler ortaya koyduğu görülüyor.

Orta sahada görev yapan futbolcular artık sadece rakibi karşılamakla kalmıyorlar, hücum bölgesine giderek de takımın ofansif yönüne güç katıyorlar.

Maçların son dakikalarında oyuna dahil olan futbolcular satrançta olduğu gibi tek hamlelik oyun kurgusuyla maçı değiştirebiliyorlar.

Basketbolda maçı kazanmak için iyi savunma yapmak yeterli.

Futbolda da benzer durum ortaya çıkmış durumda. Takım savunmasını iyi yapan takımlar hücum anlamında daha rahat hale gelebiliyorlar.

Günümüz futbolda hücum bölgesinde görev yapan futbolcuların duran toplarda savunmaya gelmeleri artık yeterli değil.

Yeni Malatyaspor’un hücum bölgesindeki önemli futbolcularından Khalid sadece duran toplarda savunmaya gelmiyor, oyunun her bölümünde takım savunmasına büyük katkı sunarak Yeni Malatyaspor’a her açıdan faydalı olmaya devam ediyor.

Yeni Malatyaspor’un ortaya koyduğu futbolun görsellik noktasında bazılarını mutlu edememesini fazla kafaya takmamak lazım.

Ligde iyi takım olmak içim oyunun iki yönünü en iyi şekilde sahaya yansıtmak lazım.

Yeni Malatyaspor kadrosunda bulunan futbolculardan azamı katkıyı almaya devam ediyor.

Bazen Mina sahada,

Bazen Murat akça,

Orta sahada Murat Yıldırım, Donald, bazen Murat Yıldırım, Ahmet, bazen Murat Yıdırım Sulley.

Hangi futbolcu sahada olursa olsun katkı noktasında beklenenin verilmesi Erol Bulut içinde büyük avantaj.

Uzun lig maratonunda bazı takımlar hala takım olmak için mücadele ederlerken, Yeni Malatyaspor, büyük bütçelerle oluşan ve halen takım olamayan takımlara sahaya yansıttığı futbol ve aldığı puanların yanı sıra günümüz futbolunda olması gereken savunma ve hücum futbolunun ne kadar önemli olduğunu göstermeye devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları