Abdullah Ergün

Futbol resitali

Abdullah Ergün

Son haftaların en heyecanlı ve en zevkli karşılamasını izledim.

Yeni Malatyaspor’un Antalyaspor ile yaptığı ve futbolun içinde var olan her şeyin sahaya yansıdığı maçta kazanan taraf Yeni Malatyaspor oldu.

Aleksic, Donald gibi çok önemli iki oyuncudan yoksun sahada yer alan Yeni Malatyaspor, ligin iyi takımlarından Antalyaspor’u yenerken ortaya göze hoş gelen bir futbol ortaya koydu.

Orta sahada Murat Yıldırım ve Ahmet’in maçın son dakikasında rakip ceza alanında gol pozisyonuna girmeleri yazmak istediğim konuların özeti gibiydi.

Son haftaların başarılı isimi Eren, sakatlıktan yeni çıkan Adem ve Khalid ile hücum bölgesinde topa daha çok sahip olan ve topu önde tutan Yeni Malatyaspor ’da orta sahada görev yapan Murat Yıldırım, Ahmet ve Guilherme ile Antalyaspor’un saha içinde yapmak istediklerini yapmamaya yönelik savunma ve hücum anlayışı Yeni Malatyaspor’un saha içindeki doğrularının başında geliyordu.

Ortaya konan iyi futbolun karşılığını daha farklı skor ile alınmaması tek eksik olan yön oldu.

Antalyaspor’un Yeni Malatyaspor’un gollerinden sonra oyunda aldığı riskler oyunu tek taraflı hale getirdi.

İkinci yarıda Antalyaspor yarı alanında daha fazla futboluyla görülen Yeniş Malatyaspor ‘da savunmanın ortasında görev yapan Murat Akça başta olmak üzere Erkan, Rahman Murat Yıldırım ve Ahmet pozisyona giren futbolcular oldu.

Yeni Malatyaspor için iyi takım benzetmesini yapmanın ne kadar gerçekçi olduğu bu maçta bir kez ortaya çıktı.

Ligin bitmesine bir hafta kala takımın fiziksel anlamda bulunduğu konum ligde şua anda hiçbir takımda yok. Ligde ikincilik mücadelesi veren iki takımında galibiyeti çok istemesi ortaya ilginç bir maç çıkarır düşüncesi, maçın ilk dakikalarında itibaren devreye girdi

İlk golde Eren’in yaratıcılığı sonrasında gelen gol sonrasında Adem, Guilherme ve Khalid üçgeninde gelen ikini gol her şeyi Yeni Malatyaspor’un istediği hale getirdi.

Topu Antalyaspor’a bırakarak oyunun gelişimini istediği şekilde yönlendiren ev sahibi ekip maçın son bölümlerinde yakaladığı kontrataklarda final paslarında yasadığı sıkıntılar sonrasında tarihi skoru yakalama fırsatından faydalanamadı.

Yeni Malatyaspor ligin dengelerini bozmaya devam ediyor.

Ligin tepesinde yer almak, iyi futbol ortaya koymak, kadro yapısında sürekli yer alan bazı futbolcuların olmadığı haftalarda bile takım oyunu noktasında sıkıntı yaşamayan Yeni Malatyaspor için hafta içinde övgü dolu düşüncelerin sıkça yer aldığı programlar bu takımın saha içinde ve dışında doğru yönetilmesinin kadar gerçekçi olduğunu gösteriyor.

Yeni Malatyaspor’un bu maçı kazanması için sahadaki artılarının belli bir seviyede olması yeterli olacaktı.

Murat Yıldırım ve Ahmet’in iki yönlü oyunları Khalid, Adem ve Eren’in sah içindeki performanslarına da katkı yaptı.

Kenardan gelen Rahman’ın son dakikalardaki etkili oyunu , Eren ve Adem’ın oyundan çıkana kadar sergilemiş oldukları olumlu futbol sahadaki doğular arasında yer alıyordu.

Khalid’ın sakatlanması bir bakıma Antalyaspor’u tarihi bir farktan kurtardı.

Yeni Malatyaspor kadrosunda bulunan futbolculardan beklentilerin üstünde katkı almaya devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları