Abdullah Ergün

Futbol Ateşi

Abdullah Ergün

Mevsim normallerinin üstünde yer alan hava sıcakları bugünden itibaren futbolda da başlıyor.
Almanya’nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası bugün oynanacak olan Almanya-İskoçya arasındaki maçla başlayacak.
Türkiye’nin genç jenerasyonu bu turnuvada ilk defa vitrine çıkacak.
Portekiz’in golcüsü Christiano Ronaldo, 6.kez organizasyonda forma giyecek
İlerleyen yaşına rağmen gollerine devam eden tecrübeli oyuncu şampiyonada Portekiz’in en büyük kozu olacaktır.
Turnuvada dikkatleri üzerine çekmesi beklenen genç oyuncular arasında Arda Güler’de yer alıyor.
Real Madrid’de aldığı süre içinde attığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Arda Güler’in performansı kendisi gibi milli takım içinde önem taşıyor.
***
Futbolda Avrupa Şampiyonasıyla başlayan heyecan ülkemizde transfer haberleriyle ivme kazandı.
Yeni Malatyaspor’da teknik direktör görevine takımın eski kaptanı Adem Büyük ‘ün getirildiğine dair çıkan açıklama şehirde heyecan yarattı.
Haberin vizyona girmesiyle birlikte yapılan yorumlar Malatya’da futbolun neden kayısıyla birlikte değer gördüğünü ortaya koyuyor.
Ortada takım olmadığını, bu yönetimle bu işin olamayacağını belirtenler, Adem Büyük ’ün bu işte kalıcı olamayacağını da belirtiyorlar.
Ülkemizde faal olan takım sayısıyla cebinde teknik direktör olan arasındaki oluşan devasa fark teknik direktörlerin görev aldığı takım yöneticilerine şartlarını kabul ettirme yöntemini de doğal olarak hayata geçiremiyorlar.
Adem Büyük, teknik direktörlerin sıkıntı yaşadığı bu konularda görev alan isimler arasında yer alıyor.
Yeni Malatyaspor’un kiralık olarak diğer takımlarda forma giyen futbolcuların hazır bir şekilde Yeni Malatyaspor’a dönmeleri bile bazı gerçeklerin üstünü örtemez.
Gelişim liglerinde yer alan bazı oyuncularla kamp kadrosunun oluşması bekleniyor.
Son günlerde yapılan açıklamalarda transfer tahtasının açılması için verilen mücadelede belli bir mesafenin alındığına dair haberler dikkatlerden kaçmıyor.
TFF 1.ligde bu sezon mücadele edecek takımlar arasında benzer sorunları yaşayan takım sayısının fazla olması son yıllarda Yeni Malatyaspor’un yanında olan futbol şansının bu sezonda devam edeceğini gösteriyor.
Bu işleri şansa bırakmamak lazım.
Alt liglerde bir üst lige çıkmak için verilen mücadelenin ne kadar kıymetli olduğu bu sezonda belli oldu.
Yeni Malatyaspor’un içinde bulunduğu ortamın sağlıklı hale gelmesi halinde, mental olarak bitik durumda olan şehir farklı bir hale gelebilir. 

Yazarın Diğer Yazıları