Abdullah Ergün

Fırsatları değerlendirmek lazım

Abdullah Ergün

İlk yarıda Yeni Malatyaspor’un ortaya koyduğu olumlu performansın ana temelini Teknik Direktör Erol Bulut’un düşüncesine uyan oyun formatı oluşturuyordu.

Mütevazı kadro adlandırılması yapılan ve sahaya yansıyan sistemin baş aktörlerinden olan oyuncu grubu maç seçemeden oyun disiplinine sadık kalarak iyi bir görüntü ortaya koydular.

İlk yarıda sahne alan oyun anlayışının ara transferde takıma katılan futbolcular sonrasında daha zengin hale gelmesini bekleyenlerin pişman olacaklarını sanmıyorum.

İlk yarıda en büyük eksikliğin yaşandığı kenar hücum oyuncu noktasında takıma katılan Barış ve takıma katılacak olan bazı oyucularla ikinci yarıda daha iyi görüntüler yaşanabilir.

Ligin ilk yarında büyük kulüplerin yaşadıkları sıkıntıların sıkça konuşulduğu süreçte lig lideri Başakşehir, Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor’un ortaya koyduğu performans yeterince gündeme gelmedi.

Ligde yer alan takımların oyuncu değerlerine baktığımız zaman Yeni Malatyaspor’un alt sıralarda olması büyük takımları kıskandıracak hale gelmesini sağladı.

Bu işin artık hiç şakası yok. Kulüplerin izledikleri politikalarda yapılacak olan bir yanlış maddi ve manevi dengeleri bozabilir.

Yeni Malatyaspor’un TFF 1. Ligde başlayan ve süper ligde devam eden kulüp idare şekli ve yapılan icraatlarda ortaya çıkan performans doğal olarak başarıyı da beraberinde getirmiş durumda.

Bu durumun sürekli hale gelmesi için daha önemli kararların alınması lazım.

Büyük kulüplerin içinde bulundukları sıkıntılı ortamın devam etmesi halinde Yeni Malatyaspor’un futbol adına daha iyi konuma gelmesi daha kolay olacaktır.

UEFA’nın kapsama alanına giren büyük kulüplerin aynı zamanda ligi forse etmeleri zor görünüyor.

Taraftar grupları ve medyada bu işin sıkça konuşulması yaşanan gerilimin dozunu yukarıya taşıyacaktır.

Yeni Malatyaspor’da ara transfer döneminde takıma katılan ve takımdan ayrılan futbolcular hakkında yapılan olumsuz yorumların takıma olumlu yansımasını beklemiyorum.

Sadık için takımda kalmalı yorumlarını yapanlar başarılı futbolcunun Mayıs ayında bitecek olan sözleşmesi kadar büyük takımda futbol yaşamına devam etme düşüncesini de unutmamak lazım. Yeni Malatyaspor’da görev yaptığı süre içinde takımı için her şeyi yapan ve Yeni Malatyaspor’da futbol oynamanın kendisine sağladığı avantaj sonrasında haklı olarak Fenerbahçe’nin yolunu tutması, verdiği emeklerin karşılığı olarak yardımcı olmak olgun kulüplerin yapacağı işler arasında yer alıyor.

Aynı şeyler Khliad içinde geçerli.

Zamalek kulübünün vermiş olduğu rakam hem kendisi hemde Yeni Malatyaspor için yeterliydi.

Gerek Sadık gerekse Khlaid için bu kulübe yaptıklarının karşılığını maddi ve manevi olarak almak çok güzel.

Bu takımda görev yapan futbolcular takım için her şeyi yapmaya devam ediyorlar.

Futbol kulüplerinin yaşaması ve ayakta kalması için transferler ve kulüp bütçesi çok şeyler ifade ediyor.

Bugün Sadık ve Khalid gitti. Yarın başkaları gidecek.

Önemli olan bu süreci iyi değerlendirmek işi kaos ortamının dışına çıkmasına engel olmak.

Yeni Malatyaspor için ulusal medyada yapılan yorumlarda söylenenlerin daha sağlıklı ve süreli olması için yapılan doğruların artması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları