Abdullah Ergün

Final yaklaşıyor

Abdullah Ergün

Rusya’da devam eden dünya şampiyonasında çeyrek final biletini alan son takım İngiltere oldu.

Kolombiya karşında penaltılarla çeyrek finale uzanan İngiltere, Almanya, Arjantin, İspanya ve Portekiz’den sonra turnuvaya veda edecek son ülke olmaktan penaltı atışlarından yararlanmayan Kolombiyalı Mateus Uribe ve Carlos Bacca   katkısıyla kurtuldu.

Çeyrek final aşamasına kalan 8 takım, 15 Temmuz Pazar günü oynanacak olan büyük finale erişebilmek için kozlarını paylaşacak. İsveç'in İsviçre'yi elemesi, İngiltere'nin ise penaltılarla Kolombiya karşısında aldığı galibiyet, Dünya Kupası 2018'de eşleşmelerini de belirledi. Herkesin konuştuğu konuların başında finalin adı ne olacak? Sorusu geliyor.

Şampiyona öncesi herkesin ortak düşüncesi Almanya, Arjantin, Brezilya, İspanya, Portekiz, İngiltere, Belçika ve gruplardan sürpriz yapacak bir başka ülke olarak belirlenmişti.

Fakat grup maçlarının başlamasıyla birlikte Almanya ve Arjantin’in kadrolarında bulunan yıldız oyunculara rağmen performans olarak çok geride kalmaları yaşanacak sürprizlerin habercisi olmuştu.

Almanya kendisini son 16 ya atacak olan İsveç maçını uzatma dakikalarında gelen golle geçerken grupta yapacağı Güney Kore maçını farklı kazanıp 16 ya zorda olsa kalmanın hesabını yaparken maç sonunda Güney Kore’nin dünya kupası tarihine geçecek olan tarihi galibiyet sonrası kendini grup dışında bulması dünya kupasının en dramatik anısı olarak hatırlanacaktır.

Şampiyonanın yıldız oyuncusu olma şansı çok yüksek olan Lionel Messi ve arkadaşları da Almanya gibi kupanın sürprizine imza atan taraf oldu.

Gol krallığı için adı geçen Lionel Messi’nin turnuvayı 1 golle kapatması ve Fransa karşısında alınan farklı mağlubiyet sonrası yıldız futbolcunun bundan sonraki dünya kupasında yer alamayacağını ve afini isteyeceği konuşuluyor.

Almanya, Arjantin ev İspanya’nın olmadığı çeyrek final maçlarında da sürpriz sonuçlar alınabilir.

Japonya karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atan Belçika için” turnuvanın en olumlu futbol oynayan takım” benzetmesini normal karşılıyorum.

Aynı şekilde Hırvatistan ev Fransa’da kadrolarında bulunan silahların sahne almasıyla neler yapabileceklerini oynadıkları maçlarda ortaya koydular.

Ev sahibi Rusya ve Premier ligin olumlu getirisini ulusal takıma yansıtan İngiltere haklı olarak çeyrek finalde yer alıyorlar.

Görünen tablo karşısında artık tek favori olarak Brezilya gözüküyor.

Neymar ve arkadaşları bazı maçlarda performans olarak geride kalmalarına rağmen tecrübesi ve ne zaman ne yapacakları belli olmayan oyuncularıyla finale çıkacağını düşünüyorum.

Dünya kupası maçlarında yaşanan Video Hakem Uygulamasıyla maçın temposunun düşmesine neden olduğu konuşulurken bir bakıma haksız kazanılan veya verilmeyen penaltıların hakkaniyet noktasında iyi bir uygulama olduğu da konuşuluyor.

Böyle bir tablo karşısında insanın hakem olacağı geliyor.

Nasıl olsa kritik kararlar VAR uygulamasıyla verilebiliyor. Hakemlerin yapacakları tek şey maçı yönetmeleri olacak.

Kupada artık sona geliniyor. Sürprizlerle başlayan maçların finale kadar aynı özelliğini devam ettirmesi halinde bu dünya kupası geride kalan kupalarda yaşananlara fark atacağı şampiyona olarak hatırlanacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları