Abdullah Ergün

Fazla transfere gerek yok

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’da teknik direktör sorununun tam anlamıyla çözüldüğünü düşünüyorum. Ligin devam ettiği haftalarda çözüme kavuşturulması gereken konunun liglerin bitmesinden sonra da devam etmesi, karşılıklı yapılan açıklamalar, Teknik Direktör Erol Bulut’un takımdan ayrılma noktasına gelen gelişmelerin yaşanmasından sonra camiayı rahatlatan kararın gazetelerde yer almasıyla en büyük sorun ortadan kalkmış durumda.

Bundan sonra bütün gözler transfere çevrilecek.

 Her transfer sezonunda kulüpleri batağa sürükleyen yanlış transferlerden korunmasına yönelik çalışmaların sağlıklı bir program çerçevesinde yapılabilmesi için Erol Bulut’un bilgisi dahilinde transferlerin gerçekleşmesi lazım.

Son yıllarda yönetimlerin yaptığı transferler ve sonrasında liglerin başlamasıyla beraber alınan başarısız sonuçlardan sonra yapılan açıklamalar genelde teknik direktörlerin sitem dolu açıklamalarıyla konu farklı bir yöne taşınıyor.

Yeni Malatyaspor’un süper ligdeki ilk sezonunda izlemiş olduğu transfer politikası elde edilen başarının gölgesinde kaldı.

Kadroda yer alan ve ligi forse eden futbolcu sayısının belli bir seviyede kalması takıma kazandırılan futbolculardan bazılarından beklenen katkının gelmediğini gösteriyor.

 Transferde izlenen yol haritası ve takıma katılan futbolcuların teknik direktörün bilgisi dahilinde karoya dahil edilmesi takımları zor durumlara getiriyor.

Yeni Malatyaspor’un bu sene izleyeceği transfer politikasında öncelik kadroda bulunan bazı futbolcuların takımdan gönderilip gönderilmeyeceği konusu olmalı.

Bu sezon bekleneni veremediği konuşulan Diallo, Dia, Nacer’in durumlarının netliğe kavuşturulması lazım.

Bu futbolcuların takımdan gönderilmesini isteyenler bu işin maliyet bölümünün ne aşamada olduğunu biliyorlar mı?

Ülkemizde en kolay yapılan işlerin başında bu yanlışlar geliyor.

Bu futbolcuların gönderildiğini düşünün.

Yapılan sözleşmeler gereği bu futbolculara sözleşmede yazılı olan rakamların ödenmesi lazım.

İkinci ihtimal futbolcunun alacaklarına karşılık serbest bırakılma konumu bulunuyor.

Futbolcuların yaptığı tapu gibi sözleşmelerde yazılı olan şartları elinin tersiyle itme hakkı olabilir mi? Futbolcunun bir başka takıma gitme düşüncesi yoksa bu futbolcu sözleşmesi bitene kadar takımla beraber olacak.

Yanı bir futbolcuyla sözleşme yaparken şartların her iki tarafı nereye taşıyacağını da iyi düşünmeleri lazım.

Yeni Malatyaspor’un kadrosunda Nacer gibi çok yetenekli bir oyuncu bulunuyor. Görev aldığı maçlarda ortaya koyduğu performans büyük bir çoğunluk tarafından beğenilmemiş olması bu futbolcu hakkındaki düşüncemi asla değiştirmez.

Takımın hücum bölgesinin daha etkili hale gelmesi için Nacer gibi bir oyuncunun sahada yer alması lazım.

Yeteneklerine güvendiğim ve takımda kalması halinde yeni sezonda takıma katkı yapacağını düşündüğüm Nacer’in daha etkili bir sezon geçirmesi için teknik heyete ve takımın mentörlerine büyük görev düşüyor.

Diallo ‘da benzer durumda olan bir başka futbolcu

Azubike ve Murat’ın olmadığı maçlarda görev yapan Diallo’nun takıma yeni katılacak olan futbolcuların maliyetini düşünecek olursak takımı tanıması ve bu tip oyuncuların kadroda bulunması kriterlerini taşıması takımda kalması için yeterli nedenlerin başında geliyor.

Bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşayan ve en maliyetli futbolcu olan Dia’nın yeni sezonda da birkaç maçta sağlayacağı olumlu performansın dışında yine aktif (!) dinlenmelerle sezonu tamamlayacağını düşünüyorum.

Maliyet noktasında üst sırada olan Dia’nın takımdan ayrılacağını da düşünmüyorum.

Sezon boyunca aldığı süreye bakacak olursak kendisine transfer tekliflerinin de geleceğini düşünmüyorum.

Yapılacak ilk iş karşılıklı anlaşma olacak. Aksı halde yeni sezonda da hazır hale gelmesi beklenecek.

Gelecek ve gidecek futbolcular konusunda enflasyon yaşanmaması halinde, lige sorunsuz giren takımlar arasında Yeni Malatyaspor’u da görebiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları