Abdullah Ergün

Erken değil mi?

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un lig serüveninde iki kulvarda geldiği noktayı eleştirenler işe biraz erken başladıklarını düşünüyorum.

Sosyal medya denilen bana göre gereksiz, bazılarına ilaç gibi gelen iletişim silahının ana temasını oluşturan konularının başında Yeni Malatyaspor’da geliyor.

Ligde iyi konumda olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye kupasında finale kalma mücadelesi verecek olan takımın hala eleştirilerden nasibini almasını anlamakta güçlük çekiyorum.

Yapılan muhabbetlerde ve yazılanların ışığında takımda bulunan bazı futbolcuların bu ligin oyuncuları olmadıklarını söyleyenler ve yazanlar bir şeyi unutuyorlar, beğenmedikleri ve bu lige layık görmedikleri futbolcularla takım iki kulvarda başarılı olmuş durumda.

Süper ligde çok büyük bütçelere rağmen alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren takımların neler yaşadıklarını acaba eleştirileri yapanlar biliyorlar mı?

Malatya amatör kümede mücadele eden Malatyaspor’un şaşalı dönemlerinde de benzer olaylar yaşanmıştı.

Takımın başkanı başta olmak üzere teknik direktörler ve kadroda bulunan futbolcuların yaşadıklarını ne çabuk unuttunuz.

Birileri başkanı birileri futbolcuları birileri kulüpten nemalanmak için her ikisine de saldırarak takımın geldiği noktaya büyük katkı yaptıkları halen konuşuyor ve bazıları da köşelerine yazmakta bir sakınca görmüyorlar.

Süper lige olmanın Malatya şehrine yaptığı maddi ve manevi katkıyı bugün “bu ligin futbolcuları değil” diyenlerin bildiklerini de sanmıyorum.

Bu takıma destek olmuyorsunuz bari gelinen noktaya saygı gösterin.

Yeni Malatyaspor kulübü başkanı ve yöneticilerin her konuda haklı olduklarını bende düşünmüyorum.

Bazı transferlerde izlenen yol haritasının sıkıntılı hale gelmesinde büyük katkıları olduklarını yazmaktan çekinmiyorum.

Yedek kulübesine mahkûm olan ve attığı imzanın karşılığını sadece antrenmanlara çıkmakla ödemeye çalışan bir futbolcunun varlığı tabi ki beni de rahatsız ediyor.

Profesyonel kulüplerde hiçbir şekilde kabullenmeyen bu görüntünün gelecek yıllarda da yaşanmaması için transfer konusunda daha dikkatli davranılması lazım.

Süper ligin kadro değeri noktası en altlarda yer alan kulüpler arasında bulunan Yeni Malatyaspor’un iki kulvarda mücadele etmesi ligdeki bazı takımları kıskandırmış durumda.

Bu kulübü daha iyi noktalara nasıl getiririz? Sorusuna bu şehrin bütün katmanların en mantıklı cevabı vermeleri gerekiyor.

Şehrin ekonomik dinamikleri ve yöneticileri başta olmak üzere basındaki arkadaşların amatör kümede mücadelesine devam eden Malatyaspor’un yaşadıkları ışığında daha gerçekçi ve daha etkili bir tavır ortaya koymaları lazım.

İsimlere takılmadan takımın daha iyi yerlere gelmesi için özellikle futbol oynamış basındaki arkadaşların tecrübelerinin daha sağlıklı bir konuşmaları ve köşelerine taşımaları ortamı daha olumlu hale getirecektir.

Bu lig bu futbolcularla tamamlanacak Sezon sonu oluşacak puan sırlamasında ilk sıralarda yer almanın maddi ve manevı getirisinin yanı sıra Ziraat Türkiye kupasında Galatasaray engelinin geçilmesi halinde kupa hedefinin daha rahat ulaşılacağı ve bununda hazırlıksız yakalanacak olan Avrupa hedefinin olumlu yanından çok Konya ve Akhisar takımlarının yaşadıkları olumsuzlukların yaşanması için alınacak önlemlerin konuşulması lazım.

Milli maç arasının Yeni Malatyaspor’a ilaç gibi geldiğini, sakat oyuncuların takıma dönmeleriyle birlikte Galatasaray ile yapılacak olan maçların zorluk derecesi biraz daha aşağıya çekilmiş oldu.

Yazarın Diğer Yazıları