Abdullah Ergün

En zor lig başlıyor

Abdullah Ergün

Türkiye liglerinin en zor ligi olan bölgesel amatör ligi hafta sonu başlıyor.

İlimizi ligde temsil edecek olan Yeşilyurt Belediyespor ile Pütürge Belediyespor’un işleri oldukça zor. Dersimspor ve Şanlı Urfa Belediyespor takımlarının bir üst lige çıkmak için yaptıkları transferler doğal olarak diye takımların lig stratejisinde değişiklikler yaşanmasına neden oluyor.

Bölgesel amatör liginin hayata geçirildiği yıldan itibaren 44 Malatya ile başlayan daha sonra Yeşilyurt Belediyespor ile devam eden zirve mücadelesi sadece geçtiğimiz yıl son haftaya kadar devam etmedi.

Bu sezon oluşturulan kadrolara baktığımız zaman Yeşilyurt Belediyespor’un Pütürge Belediyespor’a göre daha avantajlı durumda olduğu görülüyor.

Kurumsal kimlik ve tecrübe noktasında ligin en deneyimli takımı olan Yeşilyurt Belediyespor’un bu sene mutlu sona ulaşması için saha içinde ve dışında belli bir istikrarı yakalaması lazım.

Oluşturulan kadroya baktığımız zaman önemli isimlerin yer aldığı görülüyor.

Bu lig hakkında sadece ülkenin en zor futbol ligi olduğunu yazmak istiyorum.

Özellikle ev sahibi takımların kendi sahalarında futbolun farklı özelliklerini sahneye koydukları biliniyor.

Aynı şeyleri Malatya ili için söylemek haksızlık olur. Malatya’ya gelen deplasmanlar takımları kendi sahalarında görmedikleri rahatlığı Malatya’da bulabiliyorlar.

Diğer deplasmanlarda maçın normal süresine 15 dakika eklendiği maçların oynandığı biliniyor.

Kadro yapısı şampiyonluk mücadelesi verecek durumda olmamasına rağmen mütevazi kadrolarıyla iç sahada büyük başarı yakalayan bazı takımlar deplasmana gittikleri zaman farklı mağlubiyetlerden kurtulamıyorlar.

İşte bu özellikleriyle gündemdeki yerini alan Bölgesel amatör lig başlıyor.

Yeşilyurt Belediyespor’un Teknik Sorumlusu Hayatı Palancı’nın daha önce Dersimspor ile edindiği tecrübe Yeşilyurt Belediyespor için avantaj.

Tecrübe noktasında bir adım geride bulunan Pütürge Belediyespor’un Pütürge’de yapacağı maçlar lig sıralamasına farklı bir görüntü kazandırabilir.

Sezonun ilk maçında iki takımın karşılaşacak olması her iki takım için büyük avantaj.

Daha hazır halde olan Yeşilyurt Belediyespor’un deplasman takım olarak maça çıkacak olması, ikinci hafta iç saha maçını oynayacak olması takımın daha hazır hale gelmesi bakımından çok önemli.

Bu sene lig daha da zorlu geçecek. Şanlıurfa ve Sivas takımlarının iç sahadaki performansları ve Yeşilyurt Belediyespor ile yapılacak olan maçlarda en az kayıpla sahadan ayrılacak olan takımın mutlu sona ulaşması daha kolay olacaktır.

Bu ligin bir başka önemli ayrıntı ise; iç saha maçlarında kayıp yaşanmamsı,

Özellikle zirve mücadelesi veren takımlar iç sahada puan kayıpları yaşarsa mutlu sona ulaşmaları çok daha zor hale geliyor.

Zirve mücadelesi veren takımlarla iç sahada yapılacak olan maçlarda kontrollü oyun ve kadroda bulunan tecrübeli futbolcuların sorumluluk almaları halinde ligde mutlu sona ulaşabiliniyor.

Geride kalan sezonlarda bu işi çok iyi yapan kulüpler arasında olan Karaköpru Belediyespor ile Adıyamanspor profesyonel ligin yolunu tutmuşlardı.

Türkiye’nin en zor ligi olan Bölgesel amatör ligde mücadele edecek olan temsilcilerimizin özellikle saha dışındaki gelişmelere karşı hazırlıklı olmaları lazım.

Yazarın Diğer Yazıları