Abdullah Ergün

En uygun ortam

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un lig ve kupa performansına baktığımız zaman durumun iyi olduğu görülüyor.

Galatasaray ile lig ve kupa maçlarında yapılan maçlarda iki farklı oyun ortaya koyan Yeni Malatyaspor’un kupa hedefine daha yakın olduğu sıkça konuşulmaya başlandı.

Kupanın ilk ayağında deplasmanda kendisine avantaj sağlayan bir oyun ortaya koyan Yeni Malatyaspor’un ligde farklı bir senaryo ortaya koyması tepkilere neden oldu.

Ligde Başakşehir ile şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’ın kupa macerasının şimdilik ikinci planda kaldığını söyleyebiliriz.

Hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray- Beşiktaş-Başakşehir maçlarında alınacak skorlar Yeni Malatyaspor’un kupa macerasına farklı bir anlayış getirebilir.

Fenerbahçe’nin Galatasaray karşısındaki galibiyeti aynı şekilde Başakşehir’ın de Beşiktaş karşında alacağı galibiyet Galatasaray’ın kupa iştahını daha da yukarıya taşıyacaktır.

Aksı bir skor tabelasında lig iddiasını devam ettirecek olan Galatasaray’ın Malatya’daki rövanş maçına lig avantajının gölgesinde kalması halinde Yeni Malatyaspor’un kupa hedefi başarıya ulaşabilir.

Benim asil yazmak istediğim Yeni Malatyaspor için lig ve kupada işler iyi giderken futbolun bütün katmanlarında reform niteliğinde kararları alıp uygulaması lazım.

Bu konuda onlarca yazı yazdım. Yazmaya da devam edeceğim.

Futbolda bilinen temel bir kural var.

Saha içinde işler iyi giderken sağlıklı kararlara almak daha kolay oluyor.

Yeni Malatyaspor yönetim kurulunun bu konu hakkında neler düşündüklerini merak ediyoruz. Yazdıklarımızın ışığında geleceğe yönelik acaba hangi çalışmalar içindeler?

Saha dışında nelerin yapılmasını bu işin içinde ve kısmen dışında olanlar çok iyi biliyorlar.

Bu yıl alt yapıda artık bir şeylerin olumlu hale gelmesi için atılımların yapılması reformların başında geliyor.

Futbolun kaynak noktasını alt yapılar oluşturuyor. Ülkemizde son yıllarda bu konu ile ilgili kendi düşüncelerine göre atılımlar yapmaya başladılar.

Taşıma suyuyla değirmenin dönmeyeceğini geçte olsa anlayan kulüpler bünyelerinden yetişen futbolcularla mücadelelerine devam ediyorlar.

Basından bazı arkadaşların bu konuyla ilgili yıllardan beri verdikleri uğraşların artık bu sezon daha verimli hale gelmesi gelecek adına büyük katkılar sunacaktır.

Transfer döneminde fiyasko ile sonuçlanan bazı isimlere ödenen paralarla sağlıklı bir alt yapının ortaya çıkacağı yönündeki düşüncelerin anlatıldığı ve yazıldığı ve halen yazılmaya ve konuşulmaya devem ettiği bu günlerde artık gerçek anlamda bazı gerçeklerin ortaya çıkması lazım.

Bunun için yapılması gereken ilk iş sağlıklı bir saha, fubtolcualrın dinleneceği ve beslenme konusunda yaşanan sıkıntıların ortadan kalkması.

Ligde işler iyi giderken bir an önce bu reformların hayata geçirilmesi Yeni Malatyaspor’un geleceğini kurtarmak anlamını taşıyor.

Yönetim Kurulunun bu konuda fikir birliğine varmaları ve ticari kimlerinin mevcudiyetiyle bu sorunların ortadan kalkması lazım.

Orduzu Pınarbaşı’nda artık sağlıklı bir spor kompleksinin hayata geçirilmesi yapılacak ilk icraatlar arasında yer almalı.

Sezon sonundaU21 takımı liglerde olmayacak. Buna karşın diğer alt kategorilerin daha sağlıklı hale getirilmesi lazım.

Yıllarca kağıt üzerinde olan alt kategorilerde nice yetenekli futbolcular kaybolup gittiler.

Bu yıl durum biraz daha farklı…

U15 takımın Türkiye finallerine katılacak olması en azından olumlu bir değişim olarak karşımızda duruyor.

Alt yapı hocaları ve futbolcu birliktelikleri ortaya güzel bir tablo çıkartmış durumda.

Alınan skorlara bakıp bu gençlerle ilgili yorumlar yapmak doğru değil.

Sahadaki doğrular ve yöneticilerin bakış açıları benim için daha önemli.

Buradan çıkan futbolcuların hak ettiği yere gelmeleri ve yıllarca şehrin en üst düzey takımında forma giymeleri her şeyden daha önemli.

Bu işi çok iyi yapan dünya kulüpleri var.

Ajax, Barcelona, Arsenal, Real Madrid, Borrisia Dourtmunt, Bayern Münih gibi kulüpler dünyanın her yerini tarayarak alt yapılarına uygun çocuk sayılacak futbolcuları takımlarına katıyorlar.

Oysa bu kulüpler maddi anlamda çok büyük güce sahipler bu işlerle hiç uğraşmaz istedikleri futbolcuları parayla alabilirler.

Yani biz ve bizim gibi kulüplerin yaptıkları gibi alt yapıyı ihmal edip transfer sezonunda hep ön plana çıkan kulüpler gibi sadece sezonu kurtarırız.

Ligin yeni başlamasına rağmen alt yapı ile ilgili olumlu düşüncelerin ortaya çıkması ve konuşulması ilimiz futbolu için çok büyük bir şans.

Bu demeçlerin arkasında durmak ve bunu hayata geçirecek olan yöneticiler eğer bunu başarırlarsa şehrin unutulmazları arasında yerlerini şimdiden alabilirler.

Lig ve kupa mesaisinin takıma sunduğu katma değeri kurumsallaşma yönünde değerlendirmek için bundan daha iyi bir fırsat olmaz.

Yazarın Diğer Yazıları