Abdullah Ergün

En kötü senaryo

Abdullah Ergün

Futbol takımlarını bekleyen tehlikelerin başında arka arkaya yaşanan puan kayıplarının yanında yaşanan sakatlıklar geliyor.

Yeni Malatyaspor'un ilk yarıda ortaya koyduğu performansın yanı sıra istikrarlı gidişatının yerini ikinci yarıda daha sıkıntılı bir süreç aldı.

Arka arkaya yaşanan puan kayıplarına rağmen oyunsal anlamdan ilk yarının fazla gerisinde kalmayan Yeni Malatyaspor'da yaşanan en büyük sıkıntı kadro derinliğinde yer alan futbolcuların sakatlıkları ve bu sayının belli bir yüzdenin üstüne çıkmamsı oldu.

Son oynanan Rizespor maçında sahaya çıkan kadroda bulunan Mina, Erkan, Robin'in sakatlanmaları işin tehlike boyutunu daha da yukarıya taşıdı.

Sakat futbolcu sayısının fazlalığı alınan skorlardan daha çok konuşulmaya başlandı. Bazıları antrenman sahasının yetersizliği, bazıları aşırı yüklemelere bağlı olduklarını belirtiyorlar.

Bilinen bir gerçek var ki futbolun içinde olan en kötü senaryo şu anda Yeni Malatyaspor ile beraber.

Hafta içinde oynanacak olan Ziraat Türkiye kupası rövanş maçı ve sonrasında lider Başakşehir ile yapılacak olan maçlarda sahaya nasıl bir kadro çıkacak? sorusunun cevabını vermekte çok zor.

Rizespor maçında forma şansı bulamayan sakat futbolculara eklenen yeni isimler sonrasında Teknik Direktör Erol Bulut'un elinde kalan sağlam futbolculardan oluşan kadroyla sahaya çıkması serüvenin devamı noktasında çok önemli.

Savunmada İssam'ın oynayacak hale gelmesi en azından savunma arkasına atılan sürpriz toplarda işin tehlike boyutunu aşağıya çekecektir.

Rizespor maçının ilk dakikasında sakatlanan Robin'ın yerine Murat Yıldırım hamlesi bu böle için en büyük avantaj olacak.

Buna paralel savunmanın ortasında görev yapan Murat Akça'dan sonra Mina'nın da uzun sayılacak bir sürede sahalardan uzak kalacak olması, Yeni Malatyaspor'un şu anda en büyük eksikliğin bu bölgede yaşanacağını gösteriyor.

Daha önceki maçlarda maçın genel tablosu içinde kısa sürelerde görev yapan Donalt'ın Mustafa Akbaş ile birlikte savunmanın ortasında görev yapması bekleniyor.

Ara transfer döneminde Elazığspor'a kiralık olarak gönderilen Gökhan'ın hamle yapacağı zaman dilimi ortaya çıkmasına rağmen bana göre büyük bir yanlışa imza atılarak takımdan gönderilmesi şu an içinde bulunan kriz dönemimin stoper bölgesine iyi bir ilaç olmasına da engel oldu.

Göztepe ile yapılacak kupanın ikinci ayağında kupa hedefi noktasında turu geçilmesi çok büyük önem taşıyor.

Eksik oyunculardan yoksun sahaya çıkacak kadronun bu işi başarması halinde hafta sonunda oynanacak olan Başakşehir maçı sürprize açık hale gelecektir.

Ara transferde takıma katılan futbolcuların sakatlıklar kervanının ilk sıralarında yer alması ikinci yarıda yaşanan puan kayıplarının an temasını oluşturuyor.

Kamara ve Biaforma gibi çabuk oyunculardan yoksun sahada yer alan Yeni Malatyaspor'un Aleksic ve Guilherme gibi topla iyi buna karşın topsuz alanda beklentilerin gerisinde kalan orta saha özellikli hücum oyuncularıyla rakip kalede etkili olma şansı fazla yok.

Topun önde kalması noktasına bu işi en iyi yapan oyuncuların başsında gelen Adem'in de kart cezası nedeniyle kadroda olmaması hücum bölgesinin etki alanını aşağıya çekmiş durumda.

Ömer 'in Konyaspor maçında yaşadığı pozisyon şansızlığının boyutu farklı bir noktaya taşınınca golcü futbolcunun performansı istikrarsız hale gelmiş durumda.

Yeni Malatyaspor, profesyonel kulüplerin hiç bir zaman karşılaşmak istemediği sorunlar zincirinin iki önemli halkasıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Göztepe maçında ortaya çıkacak olan tablo sakat futbolcuların döneceği ana kadar geçecek sürenin konu başlıklarına doğrudan katkı yapacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları