Abdullah Ergün

Emektar stat yıkılıyor

Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor'un Malatya İnönü stadında yapmış olduğu antrenmanı izlerken zorlu lig maratonunda karşılaşacağı sorunların en aza indirilmesi halinde hedefe ulaşacağını düşündüm.

Antrenmanın yapıldığı İnönü stadında bırakın koşmayı yürüyecek ortamın olmadığı bozuk zeminde futbolcuların sakatlık yaşamamaları mucize

Yeşilyurt Belediyespor'un antrenmanını belerken İnönü stadının bozuk zemininden tribünlere bakınca yıllarca bu statta yaşanan heyecan ve unutulmaz maçlar aklıma geldi.

Malatyaspor'un profesyonel ligdeki ilk maçı olan Balıkesir maçını izleyen birisi olarak geçen süreçte şampiyonlukların yaşandığı sezonda beton tribünlerde 30 bin taraftarın doldurulduğu statta çok özel maçlar izledik.

Yaşanan güzellikler bir film şeridi gibi gözlerimden geçerken o an statta yaşanan sessizlik hiç alışık olmadığım bir durumdu.

Yeşilyurt Belediyesporlu futbolcuların sahaya girmeleriyle birlikte teknik sorumlu Hayatı Palancı ile göz göze gelmem ve "kaptan bu statda ne güzel yıllar yaşandı" dememle gözlerinde tatlı bir gülümseme ve duygusallık karışımı ifadeyi görmek beni de etkiledi. Malatya İnönü stadı benim için çok özel bir stat.

Yeni stadın ne yerini, nede oluşan ambiyansı hiç beğenmedim.

Bugün süper ligde yer alan Yeni Malatyaspor'un içinde bulunduğu ortam bile stadın dolmasını sağlayamıyor.

Oysa İnönü stadında Malatyaspor hangi ligde olursa olsun oynadığı maçlarda kışla caddesi, kanal boyundan stada giden taraftarlar ortaya çok güzel görüntüler çıkartıyordu.

Kazanılan maçlar sonrasında alınan galibiyetin coşkusu stattan şehir merkezine kadar devam ediyordu.

1070’li yıllarda Kaptan Selahattin'in attığı goller,

Es Es Yusuf’un oyun zekası, Kirve Selahattin ve Karateci Hayati'nin savunmadaki uyumları, orta sahada Sedat Boğaz'ın oyunun iki yönünü oynamada ortaya koyduğu etkili futbolu,

Kaleci Yunus, Ersin, Haşim, Büyük Yusuf, Tuncay, Feyyaz...

Amigo Yusuf ve Ayhan'ın tribünleri coşturan hareketleri,

Sami Kasap'ın kapalı tribünden açık tribüne kadar gelen türküleri...

İşte Malatyaspor'un profesyonel ligde kazandığı ilk şampiyonluğun mimarları.

Halka içiçe olan şimdilerde ki futbolcuların yaptıkları gibi halkın içine çıkmama düşüncesinin çok uzağında devamlı halkla beraber olan futbolcuların bizlerde bıraktığı izleri ve anıları hala konuşması şampiyon futbolcuların neden çok sevildiklerini gösteriyor.

Onlar bizleri, bizlerde onları çok sevmiştik.

Kirve Selahattin ve Haşim Doğan aramızdan ayrılan futbolcular oldu.

Kaptan Selahattin başta olmak üzere diğer futbolcularla iletişimlerin hala devam etmesi çok güzel.

1972-73 sezonunun şampiyon tamamlayan Malatyaspor tabi ki unutulmayacak.

İnönü stadının artık futbol oynamaktan çok diğer spor dallarına hizmet veren zemininden tribünlere bakarken yaşanan ilk şampiyonluğun görkemli maçlarını tribünlerden çocuk gözlerle baktığım zamanın üzerinden 45 yıl geçmiş.

Ne güzel yıllardı.

Kaptan Selahattin'in Rizespor maçında konuk ekibin attığı beraberlik golünden sonra santradan topu alıp golü atmasıyla tribünlerde yaşanan coşkuyu hiç bir maçta yaşamadım.

Futbol adına yaşanan en büyük güzellikleri 70 li yıllarda Malatya İnönü stadında yaşadım.

Bizden birileri olan şampiyon futbolcuların maç kazanma arzularına eşlik eden binlerce Malatyaspor taraftarları bu stada çok şeyler katmıştı.

Artık belli bir yaş kategorisine gelmiş olan o yılların taraftarlarından bazılarıyla halen o güzellikleri yaşarken gözlerin dolmasını gayet normal.

Bu mutluluğu bizlere yaşatan 1972-73 yılının şampiyon futbolcularına emektar İnönü stadının bozuk zemininden kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

Malatyaspor şehrine yaşattığınız heyecan ve kazanılan şampiyonluktan dolayı 1972-73 yılının şampiyon takımına ve teknik direktör Uğur Ersoy’a selamlarımızı gönderiyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları