Abdullah Ergün

Eksiklere rağmen

Abdullah Ergün

Süper ligde mücadele eden kulüplerin hala hazır olmadıklarını gösteren bir maç geride kaldı.

Yeni Malatyaspor’un Fenerbahçe’yi mağlup ettiği maçta iki takımında saha içi performanslarına baktığımız zaman eksikliklerin doğrulardan fazla olduğu görüldü.

Orta sahaların çabuk geçildiği ve bunun süre olarak belli bir yüzdenin üstüne çıkması iki takımın kenardan yaptığı uyarılara rağmen belli bir seviyenin altına inmedi.

Yeni Malatyaspor’dan Guilherme ve Ahmet, Fenerbahçe’den Souza ve Topal ikilisi oyunu kontrol altına almakta zorluk yaşadılar.

Savunmanın önünde yaşanan bu görüntüler iki takımın oyun kurucu konumunda görev yapan Mehmet Ekici ve Aleksic ‘in hücum oyuncularıyla arasındaki mesafenin de olumsuz hale gelmesine neden oldu.

Fenerbahçe’nin yeni transferi İslam’ın Sadık ve Mina arasındaki mücadelesi bir anlamda genç Barış ve Ayev için pozisyon bulma şansını ortaya çıkartacaktı.

Barış’ın Seth’in alan savunmasındaki başarısı ve genç oyuncuya boş alan bırakmaması Fenerbahçe’nin en çok güven verdiği bölgenin pasif hale gelmesine neden oldu.

Ayev’in İslam’a yakın olduğu anlarda Rahman’ın stoperlere yakın olması Fenerbahçe’nin sağ kanadını da etkisiz hale getirdi.

Maçın en etkili ve en olumlu hareketinin başlangıç noktasında Guilherme’nın Aleksic’e attığı mükemmel pasın Sırp oyuncu tarafından golle sonuçlandığı zaman dilimi oldu.

Yeni Malatyaspor’un böyle bir Fenerbahçe’yi bir daha bulacağını düşünmüyorum.

Uzun zamandır sahada görev almayan Mehmet Ekici’nin forvet arkasında görev yapması, Mehmet Topal ve Souza ikilisinin sanki Avrupa ligi maçı oynarmış gibi savunmanın önünde çakılı kalmaları, İslam’ın fizik olarak hazır halde olmaması, bunlar Yeni Malatyaspor’un kazanılan galibiyetin anahtarları oldu.

Yeni Malatyaspor’un alınan galibiyete rağmen geçen sezonki performansının çok uzağında kaldığını gördük.

Sahadaki en büyük silah geçtiğimiz yıl olduğu gibi takımın en iyi yaptığı iş olan takım savunmasıydı.

Ahmet ve Guilherme, Murat Yıldırım ev Azubike’nin yaptığı işin yanına bile yaklaşamayan performans ortaya koydular.

Murat Yıldırım birkaç hafta daha sahada olamayacağı haberi kadar Azubike’nin de takımdan ayrılması takımın şu an yaşayacağı en büyük sıkıntıyı ortaya çıkartmış durumda.

Fenerbahçe maçında oyuna sonradan dahil olan Donald’ın performansı takım için çok önemliydi.

Erol Bulut’un Guilherme tercihinden vazgeçeceğini sanmıyorum.

Ahmet’in iyi niyetine rağmen lig ölçüsünde olamadığı görülüyor.

Hazır bir Donald’ın Aleksic’den sonra takımın en iyi servis yapan oyuncusu konumundaki Guilherme’yi takımın en önemli oyuncusu yapabilir.

Fenerbahçe maçındaki performansıyla tribünlerden farklı yorumların çıkmasına neden olan Sadık’ın dalgalı futbolunun nedenlerinin başında Murat Yıldırım ve Azubike’li haftalarda bu ikilinin orta sahada rakibe uyguladığı baskının Guilherme, Ahmet ikilisi tarafından yapılamaması geliyor.

Geçtiğimiz yıl takımın en etkili bölgesi olan, Aytaç, Murat ve Azubike üçlüsü bu takıma farklı bir kimlik kazandırmıştı.

Artık Azubike yok, Murat Yıldırım’ın ne zaman takıma döneceği belli değil.

Ahmet ve Guilherme fizik olarak hazır değiller.

Donald’ın iki yönlü oyunu orta sahaya farklı bir dinamizm getirecektir.

Seth bu senenin en iyi transferi konumuna geldi.

Yeni Malatyaspor, Göztepe ve Fenerbahçe maçlarında oynadığı maçlardan galibiyetle ayrılması geçen yıl yaşanan başarılı sezonun bu yılda uygulamaya konulacağını gösteriyor.

Takımın fizik olarak hazır hale gelmesi halinde hata oranı daha aşağıya çekilmiş ve mücadele gücü ön planda olan Yeni Malatyaspor’u izlemeye hazırlanın.

Yazarın Diğer Yazıları