Abdullah Ergün

Duraklama devri

Abdullah Ergün

Futbol kulüplerinin sezon içinde yaşadıkları duraklama dönemlerini Yeni Malatyaspor’da yaşamaya başladı. Hazırlık kampı ve sonrasında yaşanan maç trafiğinin futbolcular üzerinde olumsuz etkisi ligin ilk yarısı ve sezon sonuna doğru beraberinde yorgunluk ve fiziksel düşüş gösterebiliyor.

Kasımpaşa ve son olarak kendi sahasında konuk ettiği Akhisar maçında futbolcuların ortaya koyduğu performans yazdıklarımızın doğru olduğunu gösteriyor.

Sezona iyi bir başlangıç yapan ve büyük takımlara karşı ortaya koyduğu etkili ve başarılı futboluyla herkesin konuştuğu takım haline gelen yeni Malatayspor’un son iki maçta ortaya koyduğu performansın kalan maçlarda da devem etmesi halinde lig sıralamasında sürpriz bir yerde kendini bulabilir.

Kadro yapısında yer alan ve maç sayısı fazla olan bazı futbolcuların artık fiziksel olarak iyi konumda olmadığı son Akhisar maçında belli oldu.

Savunmanın sağında görev yapan İssam, orta sahanın etkili ismi Murat Yıldırım, hücum bölgesinde görev yapan Khalid, savunmanın önemli ismi Sadık bu değişimi yaşayan futbolcuların başında geliyor.

Bazı futbolcular çok yıprandı. Kenardan yeteri desteği alamayan Teknik Direktör Erol Bulut doğal olarak aynı futbolculara şans vererek takımı üst sıralarda tutmaya çalıştı.

Bir teknik direktörün hiçbir zaman istemeyeceği durumla karşı karşıya kalan Erol Bulut eğer kulübeden beklenen katkıyı almış olsaydı bugün takımın çok önemli oyuncularında yaşanan düşüş asla yaşamayacaktı.

Akhisar maçının önemi bana göre geride kalan maçlardan daha çok önemli hale gelmişti.

Kasımpaşa maçında alınan mağlubiyetin bir anlamda kafalardaki kötü imajın silinmesi için Akhisar maçı çok önemliydi.

Süper ligde arka arkaya alınan iki mağlubiyet sıralamanın değişimine neden oluyor.

Kasımpaşa maçında alınan mağlubiyetin çok takımın ortaya koyduğu futbol eleştirilerin hedefini oluşturmuştu.

Akhisar maçının ilk yarısında kapanan rakibi karşısında oyunu kenarlara açan, Aleksic, Guilherme ve Khalid’ın hücum bölgesinde değişimli oyun formatı konuk ekibin alan savunmasında hata yaşmasını sağladı.

İlk yarıda rakibi karşısında etkili olan Yeni Malatyaspor’un bu bölümlerde ikinci golü bulamaması bu tip maçların tehlike sınırlarını daha geniş hale getiriyor.

Futbolun içinde olan herkes en tehlikeli skorun 1-0 olduğunu biliyor.

Soyunma odasına 1-0 önde giden Yeni Malatyaspor’un ikinci yarıda işinin zor olacağını Teknik Direktör Erol Bulut’da biliyordu.

Orta sahada Murat ve Donald’ın oyunda bütün riskleri alan rakip karşısında sallanmalarını izlerken kalan bölümlerde Akhisar Teknik Direktörü Cihat Aslan’ın oyuna hücum oyuncusu alması halinde Yeni Malatyaspor’un işinin zor olacağını ve maçın son bölümlerinin sıkıntılı hale geleceğini düşünüyordum.

İssam kendi bölgesinde Murat Akça ve Sadık’ın arkasına atılacak sürpriz toplara karşı kademeye girme noktasında hazır beklerken, savunmanın solunda görev yapan Rahman ve Eren’in sol kulvarı etkili kullanması Akhisar orta sahasının belli bir bölgede kendi yarı alanlarında kalmasını sağladı.

Guilherme’nin Brezilya futbola uygun kesitler sunması sadece göze hoş geliyordu.

Aleksic ve Khalid, rakip ceza alanına girmede sıkıntı yaşarken, bir anda Eren’in oyundan alınması Akhisarspor’un kendi sağ tarafının da Yeni Malatyaspor yarı alanına kolayca gelmelerini sağladı.

Oyuna sonradan dahil olan Jeremy ile golü bulan konuk ekip maç süresinde Yeni Malatyaspor’un kendi futboluna engel olan uyutmaya dayalı futboluyla maçtan bir puan almayı başardı.

Yeni Malatyaspor için kalan maçlara daha zorlu hale geldi.

Ligde topladığı puanların getirisini iyi kullanmasını beklerken bir anda puan kayıplarının yaşanmasıyla kalan maçların zorluk derecesini de yukarıya taşımış oldu.

Yazarın Diğer Yazıları