Abdullah Ergün

Doğru bir uygulama

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un güney bölgelerinde genç futbolcu taraması uygulamasını geçte olsa hayata geçirmesi kulübün geleciği için büyük önem taşıyor.

Doğu ve Güney bölgelerinde alt yapı için gerekli olan genç futbolcu potansiyelinin diğer bölgelere göre daha avantajlı olduğu biliniyor.

Batı bölgelerinde aileler çocuklarının okumaları yönünde ilk uyarıları daha ilkokul öncesinden çocuklarına anlatırken, doğu ve güney bölgesindeki çocuklar kendilerini sokaklara atarak sabahtan akşama kadar futbol topunun peşinden koşuyorlar.

Yorulma noktasında hiç sıkıntı yaşamadıkları gibi beslenme noktasında ekmeğe sürülen salçalar veya bisküvilerle bu soruna kesin çözüm bulma noktasında uzman olduklarını biliyoruz.

Okulların tatil olmasından sonra sabahın ilk ışıklarıyla birlikte arkadaş gruplarıyla genelde çakma kulüp formalarıyla mahalle maçlarıyla futbolun ilk temel bilgilerini alan bu çocuklar kendilerini keşfetmeyi bekleyen yetenek avcılarını hiç akıllarına getirmezler.

Çünkü bu düşünce içinde olan kulüplerin bu bölgelere gelme şanslarının olamayacaklarını kendileri gibi ailelerde biliyor.

Yeni Malatyaspor’da bu projenin hayata geçirilmesi fikrinin Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun olması benim için sürpriz olmadı.

Malatya’da futbolun gelişimi noktasında her kademede görev yapmasının yanı sıra, halen görev yaptığı unvanda yaşanan istikrarın devam etmesi bu projenin hayata geçirilmesi için yeterli nedenler arasında olduğunu düşünüyorum.

Genç oyuncuların takıma kazandırılması noktasında daha önce Malatyaspor’da forma giymiş olan Suphi ve M.Reşit’in yardım noktasında gerekeni yapmaları bundan sonra aynı uygulamanın devamı halinde daha kapsamlı bir çalışmanın ekstra katkı yapacağını düşünüyorum.

Aslında bu uygulamanın çok daha önceleri yapılması lazımdı.

Kulüp başkanları ve yöneticilerini konuya bakış açılarının ne olduğunu yazmama gerek yok.

 Futbolun farklı kulvarlarını hayata geçirmekle başarının geleceğini düşünüyorlar.

Onlar için transferler ve takımın mali tablosu çok daha önemliydi. Çünkü bu işlerin bu iki konu başlık altında gerçekleşme düşüncesi daha ağır basıyor.

Oysa futbolun içinden gelen yöneticilerle göreve devam edilmiş olsa şimdi öz kaynaklarıyla daha başarılı olmuş bir takım sahada olacaktı.

Murat Uçkun’un bu projesiyle İdil, Çizre, Bingöl, Batman, Diyarbakır’da yapılan seçmelerde daha önce yıllar önce Malatyaspor’un formasını giymiş olan Suphi ve M.Reşit’in yanı sıra seçmelerin yapıldığı il ve ilçelerde görev yapan beden eğitimi öğretmenlerin katkıları bu projenin daha da sağlıklı olması için yeterli nedenlerin başında geliyor.

Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan ve yıllarca Malatyaspor’un kullandığı tesisin Yeni Malatyaspor alt yapısına bırakılmasıyla büyük bir eksikliğin ortadan kalkması alt yapı antrenörleri ve genç oyuncuların daha sağlıklı çalışmaları için iyi bir fırsat oldu..

Alt yapıda görev yapan antrenörler artık daha görev yaptıkları kategorilere daha çok katkılar sunacaktır.

Süper ligde yer alan kulüplerin kendi illerinde yapmış oldukları seçmelerle konunun maddi ve manevi anlamda getirisini avantajlı hale getirmeye çalışırken, Yeni Malatyaspor’un seçme yaptığı il ve ilçelerde futbol adına potansiyel olarak çok üst seviyede olan bu yerlerde seçmeleri gerçekleştirmesi iyi bir başlangıç oldu.

 Seçmeler sonrasında takıma katılacak olan genç oyuncuların sağlıklı bir şekilde alacakları futbol bilgileriyle Malatya futboluna büyük katkı yapacağı, bunun manevi anlamda takıma katacağı mutluluk bundan sonra yapılacak olan bu organizasyonların daha geniş ve kapsamlı hale getirecektir.

Yeni Malatyaspor Alt Yapı Koordinatörü Levent Doğandemir, Alt Yapı Sorumlusu Murat Uçkun ve bu projeye katkı sunan Malatyaspor’un unutulmaz futbolcularından Suphi, M.Reşit, seçme yapılan illerde görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleri ve protokol üyelerine Malatyalılar adına teşekkür ediyorum.

Yıllarca hep yazdığımız ve konuştuğumuz önemli konunun geçte olsa hayata geçirilmesi şehrin futbolunu yukarıya daha sağlıklı bir şekilde taşıyacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları