Abdullah Ergün

Diallo kalmalıydı

Abdullah Ergün

Liglerin tatile girmesiyle birlikte Yeni Malatyaspor’da hangi futbolcuların takımdan gönderilmesi konusu konuşulmaya başlamıştı.

Peki, Yeni Malatyaspor’da hangi futbolcular gönderilmeliydi?

Bu sorunun cevabını yazmadan önce sarı-kırmızılı takımım ligdeki başarısının tekrar gözden geçirilmesi lazım.

Kadroda bulunan futbolculara baktığımız zaman takımın aldığı puanlar ve ligdeki sıralamada edindiği yerin başarılı olduğunu rahatlıkla yazabiliriz.

Lig serüveninde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile başlayan ve Erol Bulut ligi tamamlayan Yeni Malatyaspor’da forma giyen bütün futbolcular bu takıma büyük katkı yaptılar.

Sezonun ilk maçı olan Osmanlıspor maçında ortaya çıkan sonuç belgi görsel olarak çok güzeldi.

Fakat takımın oyun kurucu noktasında sıkıntılar yaşanacağı ligin ilk maçında ortaya çıkmıştı.

Ertuğrul Sağlam’ın takımdan ayrılmasından sonra Erol Bulut ile fizik ve kondisyon olarak lig standartlarının üstüne çıkan Yeni Malatyaspor’da takımın orta sahasında oyun kurucu konumumda görev yapacak oyuncu eksikliği Murat Yıldırım ve Azubike’nin oyunun iki yönünü kendi standartlarınca kapatılması takımın oyun formatına büyük katkı yapmıştı.

Ligde yer alan takımlar transfer dönemlerinde kadrolarına kattıkları futbolculardan beklenen verimi alamamaları ortaya maddi ve manevi anlamda büyük sıkıntılar çıkardığı biliniyor.

Malatya’da konuşulan konuların en başında kadroda yer alan futbolcuların tamamına yakınının gönderilmesini isteyenler büyük Avrupa liglerinde mücadele eden takımların transfer konusunda ne kadar hassas olduklarını bilmeleri lazım.

Takımdan bir futbolcunun dahi gönderilmesi hiçte kolay bir şey değil.

Geçtiğimiz sezon takıma katılan ve beklenen performansı gösteremeyen Dia’nın gönderilmesi konusunda ısrarlı olanların bu futbolcunun maliyetini biliyorlar mı?

Sadece Dia değil sözleşmesi devam eden diğer futbolcuları takımdan göndermek demek kulübün kasasında hiçbir zaman olmayan paranın harcanması demek olduğu biliniyor.

Yeni Malatyaspor, büyük bir kesim tarafından beklentileri tam olarak karşılayamayan Diallo ile karşılıklı olarak sözleşmeyi fesih eteğini dair haberi okurken taraftarların büyük çoğunluğun Diallo’nun takımdan gönderilmesinden memnun kaldıklarını düşünüyorum.

Ben tam tersini düşünüyorum.

Diallo’nun yerine bir oyuncunun takıma katılması lazım. Onunda takıma ekstra yük getirecektir.

Sezon içinde Aytaç, Azubike ve Murat’ın olmadığı haftalarda forma şansı bulan Diallo’nun performansı hiçte kötü değildi.

Ligde kalıcı olmak için kadro istikrarının sağlanması ve devam ettirilmesi lazım.

Bu sezon ligde bu konunun ne kadar önemli olduğunu göreceğiz.

Yeni Malatyaspor için çok iyi geçen bir sezon sonunda takıma katılacak bir oyun kurucuyla transfer tamamlanabilirdi.

Aytaç’ın kiralık olarak görev yaptığı ideal oyun kurucu konumunda olmamasına rağmen takıma yaptığı katkı unutulmayacak.

Takıma yeni katılan Aleksic’in forvet arkasındaki görev konumu bu takımın sezon içinde yaşadığı en büyük eksikliği ortadan kaldıracaktır.

Murat Akça’nın tekrar kadroda tutulması, Mina, Sadık ikillisinin uyumu savunmada sezon içinde fazla sıkıntılar yaşatmaz.

Her transfer sezonunda kulüplerde yaşanan hararetlikler artık geride kaldı.

Artan Maliyetlerin aşağıya çekilmesi ve kadroya katılan futbolcuların futbolcunun takıma yapacağı katkının en üstlere taşınması için kulüpler büyük mücadele veriyorlar.

Yeni Malatyaspor, ligde yer alan kulüpler içinde transfere an az ihtiyaç duyan takımların başında geliyor.

Kadroda bulunan futbolcular bu sene daha etkili olacaklarıdır.

Bunların başında takımdan gönderilen Diallo’da geliyordu.

Diallo artık kadroda yok.

Aytaç’da yok.

Fakat Erol Bulut’un geçen sezon takıma yaptığı katkının tekrar yaşanması için ideal sezon kadrosunun hazırlık kampında olması yeterli olacaktır.

Diallo ‘nun yokluğu Murat Yıldırım, Azibike ve yeni transfer Aleksic’in olmadığı haftalarda çok iyi anlaşılacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları