Abdullah Ergün

Daha iyisini yapabilirsiniz

Abdullah Ergün

Foto maç gazetesinde Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un “Pırpır Oyuncu İstiyorum” açıklaması bugün takımın içinde bulunduğu hücum bölgesi noktasında yaşanan sıkıntıyı gözler önüne getirdi.

Khalid’ın takımdan ayrılmasından sonra yeni Malatyaspor ’un hücum bölgesi en çok konuşulan bölge haline geldi.

Adem, Guilherme, Aleksic ve Eren Khalid’ın görev yaptığı bölgede görev yapacak futbolcular değil.

Pereira, Adem, Aleksic Erol Bulut’un” Pırpır Futbolcu” kavramına uyan futbolcular arasında yer almıyor.

Sadece Guilherme kenar hücum oyuncusu noktasında takımdaki tek futbolcu konumunda bulunuyor.

Brezilyalı futbolcunun forvet arkasında takıma daha faydalı olduğunu son Bursaspor maçında ortaya koyduğu futbol ve attığı golle ispat etmişti.

Yeni Malatyaspor için ligin en iyi takım savunmasını yapan takımlar arasında olmasının en büyük artısı kenar hücum oyuncularının orta sahaya yakın olmalarının büyük katkısı olduğu biliniyor.

Oysa günümüz de hücum zenginliğinin yukarıya çıkması için kenar hücum oyuncuların çabuklukları büyük önem taşıyor.

Khalid, Yeni Malatyaspor ’da görev yaptığı süre içinde kenarlardan gelen ortalar noktasında birçok maçta yaşadı.

Geçen sene Aly ve Issam ile bir şekilde bu açığı kapatan Yeni Malatyaspor ’da bu sene de benzer sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Erol Bulut’un yapmış olduğu açıklamanın ilgili yerlere iyi bir mesaj olduğunu düşünüyorum.

Elinizde İssam, Guilherme, Aleksic ce Adem gibi etkili oyuncular varsa takımın hücum bölgesine katkı yapacak olan çabuk oyunculardan oluşacak olan hücum bölgesi Yeni Malatyaspor’a daha çok katkı yapacaktır.

Süper ligde yer alan takımların hücum bölgelerinde grev yapan isimlere baktığımız zaman Yeni Malatyaspor ‘un bu konuda gerilerde kaldığı görülüyor.

Günümüz futbolunda sprinter özelliği iyi olan futbolcuların hücum bölgesinde çok iyi şeyler yaptığı biliniyor.

Avrupa’nın elit liglerinde zirve mücadelesi veren takımlar bu konuda fazla sıkıntı yaşamıyorlar.

Manchester City takımında Sterling, Sane, Liverpool’dan Mane, Muhammed Salah, Paris St. Germen’den Mbappe, Neymar bu isimlerden bazlıları…

Süper ligimizde lig lideri Başakşehir takımında Visca, Elia bu tip oyun kurgusunun en önemli oyuncuları

Yeni Malatyaspor ‘un ilk yarı sonu itibariyle hücum bölgesinde yaşadığı sıkıntıları ikinci yarıda yaşamaması için çabuk hücum pozisyonda en az iki oyuncunun takıma kazandırılması lazım.

Savunmanın önemli ismi Sadık’ın açığını Murat Akça, Mina, Yiğithan ve her konuda anlaşma sağlanan Mustafa ile kapatabilirsiniz.

Hücum bölesinde Khalid’ın yerine iyi bir pivot santrafor ve kiralık olarak takıma katılan Barış’ın yanına çabuk kenar hücum transferi zorlu geçecek olan ikinci yarıda işleri daha kolay gele getirebilir.

Ligde iyi bir konumda olmansın artısını daha yukarıya taşımak için Erol Bulut’un transfer noktasındaki düşüncelerinin gerçekleşmesi lazım.

Ara transfer dönemin en faal kulübü olan Yeni Malatyaspor için sadece bu transfer sezonu değil, iyi bir yapılanma sürecinin en iyi şekilde devam etmesi halinde gelecek transfer dönemlerinde de adından en çok söz ettiren kulüp olacağını belirtmek istiyorum.

Futbolun doğru yanlarının Yeni Malatyaspor’a uyarlanması noktasında şu an kadar yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmalarda Teknik Direktör Erol Bulut’un düşünceleri her açıdan büyük önem taşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları