Abdullah Ergün

Daha bekleyecek misiniz?

Abdullah Ergün

Süper ligi 6. sırada bitiren Göztepe Teknik Direktör Tamer Tuna ile yollarını ayırdı.

Ayrılık haberi süper ligi takım edenler için büyük sürpriz oldu

Süper ligde bu sene iyi bir performans ortaya koyan Tamer Tuna’nın ayrılması süper ligde önümüzdeki sezon teknik direktör konusunda daha büyük gelişmelerin olacağını gösteriyor.

Tamer Tuna bu sezon başarılı teknik direktörleri arasında yer alıyor.

Benzer durum Erol Bulut içinde geçerli ilk teknik direktörlük deneyiminde Yeni Malatyaspor’da başarılı olan Erol Bulut’un Yeni Malatyaspor ile süregelen belirsizlik kafaları karıştırıyor.

Son yıllarda moda haline gelmen başarılı teknik direktörlerin görevlerinden ayrılması veya kulüp ile anlaşmamaları geleneğinin maçların bittiği haftanın sonrasında yanı erken başlaması süper ligimizin süper sorunlarının arasına “nur topu”  girmiş durumda.

Yeni Malatyaspor kulübü Teknik Direktörü Erol Bulut’un “3 yıllık programım hazır” teklifi karşısında halen belirsizliğin korunmasını anlamak çok güç.

Futbol eğitimini Avrupa’da alan, Başakşehir takımında Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yaparak büyük bir deneyim kazanan Erol Bulut’un 3 yıllık programını kulübün 5 yıla çıkartıp sezon içinde anlaşmanı yapması lazımdı.

Şimdi neler olacak?

Erol Bulut ile anlaşılamaması halinde göreve gelecek olan yeni teknik direktör kendi sistemine uygun futbolcuların takıma kazandırılması noktasında yönetime sunacağı bütçe Yeni Malatyaspor kulübü tarafından kabul edilecek mi?

Veya şu anda takımın iskeletini oluşturan futbolculardan bazılarıyla çalışmak istemediğini belirtirse aynı şekilde kulüp yönetimi bu istekleri kabul edecek mi?

Artan futbolcu maliyetleri karşısında kulüp başkanları ve yöneticileri kaynak yaratma noktasında çalışmalar yaparlarken benzer sorunların yaşanması halinde kulübün geleceğinin iyi olduğunu düşünmek oldukça zor.

Yeni Malatyaspor, süper ligdeki ilk sezonunda bütçe olarak iyi konumda olan takımları kıskandıracak bir performans ortaya koydu.

Bunun başkahramanları Teknik Direktör, Sportif Direktör ve Futbolculardır.

Bu takımın gelecek sezon daha başarılı olması isteniyorsa, Teknik Direktör Erol Bulut ile yola devam edilmesi lazım.

Bunun yanında transfer bütçesi ve takımdan gidecek-gelecek futbolcular noktasındaki son kararın yine Erol Bulut tarafından verilmesi lazım.

 Yıllarca formalite gözüyle bakılan alt yapının daha sağlıklı hale gelmesi için Erol Bulut denetiminde alt yapı koordinatörü ve hocalarıyla yapılacak olan değerlendirmeler sonunda nelerin yapılacağına karar verilmesi lazım.

Yöneticilerin bu sene süper ligde yaşanan en büyük sürpriz olan Gençlerbirliği gerçeğini akıllarından çıkartmamaları lazım.

Yıllarca süper ligde mücadele eden ve kurumsal kimlik ve kulübün olması gereken yerde olması için büyük mücadele veren bir kulüp artık süper ligde değil.

Yeni Malatyaspor kulübü bu sene yakaladığı başarı konusunda bazılarına göre şans bana ligin bütçe anlamında en iyi futbol oynayan takımı oldu.

Bunun daha yukarıya taşınması için Erol Bulut ile yola devam edilmesi ve geleceğe dönük genç oyuncuların takıma kazandırılması lazım.

Alta yapı kategorilerinde bu sene oldukça başarılı olan Yeni Malatyaspor’un başta tesisleşme olmak üzere alt yapıda daha iyisini nasıl yapabiliriz? Sorusuna sağlıklı cevaplar bulması lazım

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna’nın görevden ayrılması haberi karşısında ligde mücadele eden kulüp başkanlarının şapkalarını önlerine koyup iyice düşünmeleri lazım.

Yazarın Diğer Yazıları