Abdullah Ergün

Büyükşehrin futbol gerçeği

Abdullah Ergün

Malatya futbolunun temsili noktasında ilk sırada yer alan Yeni Malatyaspor’un içinde bulunduğu durum hangi konumda olursa olsun her zaman gündeme geldiği bir ortamda şehrin futbolunun beklenen düzeyde olduğunu söylemek çok zor.

Süper ligde ilk sezonunda iyi bir grafik ortaya koyan Yeni Malatyaspor’un saha içindeki performansından çok saha dışında yaşanan olaylarla ulusal kanallara haber olması karşısında beklenen tepkinin gelmemesi çok ilginç.

Şehrin takımı sahiplenmesi her açıdan büyük önem taşıyor.

Spor programlarının bilinen ana temalarının dışında Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’un Başakşehir maçından önce yaptığı açıklamaları memleketin spor alanında beklenen seviyede olmadığı bir dönemde gündeme getirilmesi ve konuşulması futbolun geldiği noktayı çok güzel özetliyor.

Büyük kulüplerin teknik direktörlerinin yaptığı açıklamalara baktığımız zaman Erol Bulut’un yaptığı açıklamaların masum kaldığı görülüyor.

Amigo ağzıyla konuşlan spor yorumcularının Erol Bulut’un yaptığı açıklamalara karşı söylediklerine şehir olarak tepki koyabildik mi?

***

Malatya’da futbol adına doğru işlerin yapılması en büyük beklentilerimiz arasında ilk sırada yer alıyor.

Profesyonel ligde sadece Yeni Malatyaspor ile temsil edilmek Büyükşehir statüsündeki Malatya’ya yakışmıyor.

Alt liglerde yer alan takımlar arasında Malatya temsilcilerinin olması alt yapı içinde büyük önem taşıyor.

Bölgesel amatör ligde yıllarca zirve mücadelesi veren takımlarımızın mutlu sona ulaşamaması beklentiler içinde yer almıyor.

Bu sene Yeşilyurt Belediyespor ile beklenen başarının gelmesini bekliyorduk.

Bunun gerçekleşmesi için ligde zirve mücadelesi veren takımların sayı olarak fazla olması yeterliydi.

Fakat beklenene başarı yine gelmedi. Yeni sezonda takımın alt yapıda yaşanan başarılı değişimlerin artık yukarıya taşınması için gençlerle yola devam edilmesi gerekiyor.

İnönü Üniversitesi takımının yeni sezonda hangi konumda olacağını kestirmek oldukça zor.

Bu sene zor şartlarda lig mücadelesi veren takımda Aziz Yiğit’in tek başına verdiği mücadele gelinen noktaya kadardı.

Murat Kurt yönetimindeki İnönü Üniversitesi takımı çok iyi şeyler ortaya koymalarına rağmen alınan karar sonrasında her konuda iyi giden takım ortadan kayboldu.

Bölgesel amatör kümede şampiyon olup yukarıya çıkacak takımlar arasında şimdilik hiç şansımız yok gibi.

Yeni Malatyaspor’un süper ligde verdiği mücadelenin taçlandırılması için alt yapıdan gelen futbolcuların sahada yer alması gerekiyor.

Malatya’da futbolun her ortamda konuşulduğu ve amatör kümede mücadele eden takımların alt yapıya verdikleri önem karşısında beklenen olumlu değişimlerin yaşanmaması karşında şaşkınlığımız devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyespor’un alt yapıda yaşadığı başarılı sonuçlar kadar diğer amatör kulüplerimizde kısıtlı imkanlara rağmen benzer başarılara imza atıyorlar.

Süper ligin getirisinin daha ileriye taşınması için artık alt yapı gerçeğini kabul etmek lazım.

Kulüplerimizin daha sağlıklı hale gelmesi için takıma katkı yapamayan bir profesyonel futbolcunun bonservis parası ilaç gibi gelecektir.

Aslında bu gerçeği “bu şehirde futbolcu çıkmıyor? Sorusunu soranlarda çok iyi biliyor.

Alt yapı gerçeğini hayata geçirecek yürekli futbol adamlarına ihtiyacımız var.

Yazarın Diğer Yazıları