Abdullah Ergün

Burak Yılmaz faktörü

Abdullah Ergün

Trabzonspor Bursaspor maçında Burak Yılmaz’ın oyunda çıkarken yaptığı hareketler sonrasında Trabzonspor'da yaşanan olayların Cuma günü Malatyaspor-Trabzonspor maçının skoruna doğrudan katkı yapacağını düşünüyorum.

Bordo-Mavili kulübün Burak Yılmaz'a vermiş olduğu para cezasının yanında Teknik Direktör Ünal Karaman'ın golcü futbolcu hakkında vereceği karar merakla bekleniyor.

Trabzonspor'un son haftalarda forvet hattında Burak-Rodallega ikilisi iyi iş çıkarmış durumda.

Ünal Karaman'ın 4-4-2 sisteminde Yusuf Yazıcı'yı kenarda tutup, genç futbolcu Abdulkadir Ömür'e süre olarak fazla şans vermesi en çok Burak-Rodallega ikilsinin işine yaradı.

Günümüz futbolunda kulüplerin 4-2-3-1 gibi en popüler sistemde ısrarlı olmaları bazen Ünal Karaman gibi teknik adamların elindeki malzemeye uygun olarak 4-4-2 veya 4-4-1-1 sisteminde ısrarsı olmalarını normal karşılamak lazım.

Eğer kadronuzda Burak Yılmaz ve Rodallega gibi iki aynı tip gölcünüz varsa bunlardan birini kulübede oturtmak takım üstünde olumsuz etki yaratabiliyor.

Ünal Karaman ilk haftalarda bu ikiliden birisini en uçta görevlendirerek bir anlamda Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir Ömür ikilisinin enerjilerinin Soso'ya yapacağı katkıdan yararlanmak istemişti.

Burak'ın kadroya dahil olmasından sonra Rodallega'dan vazgeçemeyeceği anlayınca bu sefer bu ikiliyi oynatmak için 4-4-2 sistemine geçiş yaptı.

Aslında bu sistem Burak ve Rodallega için en ideal sistem oldu.

Fakat dörtlü orta sahada Sosa gibi sadece ofansif yönü iyi olan bir oyuncunun olması orta sahada aksaklıkları da beraberinde getirdi.

Orta sahada bütün yük Onazi'ye kalmış durumda

Orta sahanın solunda görev yapan Olcay içinde Soso'ya yaptığımız yorumu yapacağım.

Böyle bir Trabzonspor karşıda Yeni Malatyaspor'un maçtan galip ayrılması Ünal Karaman'ın sahaya süreceği kadroya bağlı.

Burak Yılmaz'ı kadroya almaması halinde hücum bölgesinde sadece Rodallega'yı görevlendirmesi halinde sistem 4-2-3-1 'e dönecek.

Buda kadroya Kuçka'nın geleceği anlamını taşıyor.
Rodellega'lı tek forvet karşında Yeni Malatyaspor'un işi kolay değil.

Fakat Burak ve Rodallege ikilisini sahada olması halinde Yeni Malatyapor sahadan istediği skoru alabilir.

Her iki kadro tercihinde Yeni Malatyaspor orta sahasına çok iş düşecek.

Rodallega ve Burak karşında Murat Akça ve Sadık'ın yapacağı alan savunması iki golcü futbolcunun pozisyonlara bağlı olarak yapacakları çapraz koşulara karşı dikkatli olmaları lazım.

Eğer Rodallege 'lı tek forvette yine Murat ve Sadik ikilisinin paylaşımlı alan savunması önemli hale gelecektir.

 Olcay ve Abdulkadir Ömür’ün kolay adam eksilten yönlerinin yanı sıra boş alan buldukları anda yaptıkları doğru işlere önlem alınması lazım.

Abdulkadir’ın Issam karşında işi kolay değil, fakat aynı şeyler Eren için biraz zor.

Abdulkadır'in Eren'e yakın olması halinde Murat Yıldırım faktörünün devreye girmesi lazım.

Sonuç olarak Yeni Malatyaspor çok önemli bir maça çıkacak.

Trabzonspor'un Bursaspor maçında ortaya koyduğu futbol ve sonrasında yaşananlar bordo-mavili ekibin Yeni Malatyaspor karşısında daha agresif ve etkili hale gelmesini sağlayabilir.

Maçın iki isim için ayrı bir önemi olacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ve Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı için maçın ayrı bir anlamı olacak.

Malatyaspor'un ligde başarılı olduğu yıllarda beraber futbol oynayan iki futbol adamının maç öncesi buluşmaları o yıllara tanıklık etmiş olanları da duygulandıracaktır.

Yeni Malatyaspor'u yazıyor ve konuşuyoruz fakat Malatyaspor'un " Efsane" olmasını sağlayan isimleri yıllar sonra bi şekilde karşılaşırken görmek ve onlarının duygularına şahitlik etmek de çok güzel.

Yazarın Diğer Yazıları