Abdullah Ergün

Bu takımın zamana ihtiyacı var

Abdullah Ergün

Murat Yıldırım kadroda yok

Azubike kadroda yok

Seth Savunmanın sağında

Chebake savunmanın solunda

Gueilrma, Ahmet Aleksic ilk defa sahada

Sahada hayalet gibi gezinen Dia

Sade olayların içinde yer anlan Adem

İşte böylesine bir tablo karşısında Yeni Malatayspor geçtiğimiz sezon deplasmanlarda ortaya koyduğu performansının çok uzağında kalmasına rağmen Göztepe’yi mağlup edebiliyor.

Sahada iki eksik kalan rakibi karşısında oyuncu değişikliklerinde geç kana Teknik Direktör Erol Bulut geçte olsa oyuna müdahale ederek maçın kazanlılmasını sağladı.

Murat Yıldırım ve Azubike’nın olmadığı Yeni Malatyaspor ancak bu kadar kötü bir performans ortaya koyabilirdi.

Sahada ne yaptığı belli olmayan Dia’ya 76 dakika dayanmak büyük meziyet isten bir iş.

Hazırlık kamplarında yer almayan Pereira’nın sahaya girmesi Dia’ya daha fazla dayanılmayacağı Erol Bulıt maçı takip edenlere gösterdi.

Yeni Malatayspor sahada neleri doğru yaptı?

Ev sahibi ekibini seyircisiyle bütünleştiği anlarda sahada eksik olan çok önemli futbolculara rağmen sinir harbinde en az zararla çıkan taraf oldu.

Seth’in iki yönlü oyunu takımı farklı bir yöne taşıdı.

Khaid’in sahada ne yaptığını bilen oyuncuların başında gelmesi, maçın kırımla anlarında yardımlaşmanın belli bir seviyenin üstüne çıkması Yeni Malatayspor’un sahadaki doğruları arasında yer alıyordu.

Yeni Malatayspor Neleri Yapamadı?

Orta sahada topa sahip olma noktasında yetersiz kalmaları Halil ve Ghilas gibi sprinter oyuncular için büyük avantaj oldu.

Khalid geçen sezon topla buluşma noktasında sıkıntı yaşamamamsına alışık olanlar için Göçztepe maçında bu özelliğin maç içinde fazla yaşanması hücum ataklarının sayı olarak fazla olmasına da engel oldu.

Murat Yıldırım ve Azubşke’nın birlikteliğiyle ortaya çıkan orta saha zenginliğini Ahmet ve Guilherme ikilisiyle yakalama düşüncesi maç içinde hiç gerçekleşmedi.

Yneı transferlerin olduğu kadar diğer futbolcularında zamana ihtiyaçları var.

Sahada iki eksik kalan Göztepe karşında oyun kontrolünü elinde tutamayan Yeni Malatayspor’un maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar der çıkartacağı bir maç oynandı.

Göztepe takımının sahada eksik kalmasına rağmen oyunu bırakmaması ve pozisyonlar bulmasının nedeni Yeni Malatayspor orta sahasının bütünlük noktasında yaşadığı sıkıntılar oldu.

Bu sezon uygulamaya konulan VAR uygulamasının bu maçta fazlasıyla uygulanması ilerleyen haftalarda bu konunun seyir halini farklı noktalara taşıyabilir.

Yeni Malatayspor Göztepe galibiyetiyle ilk haftalardaki zorlu maç trafiğine iyi bir giriş yapmış oldu.

Yeni transferler hakkında yorum yapmak için Murat Yıldırım ve Azubişke’nın sahada yer almasını bekleyeceğiz

Yazarın Diğer Yazıları