Abdullah Ergün

Bizim Çocuklar

Abdullah Ergün

Avrupa Futbol Şampiyonası grup maçları devam ederken, maçlarda  sahaya yansıyan futbol beklentilerin altında kaldı.
Milli takımımızın Gürcistan maçında aldığı galibiyetin yanında Arda Güler’in attığı gol şampiyonanın en güzel golleri arasında yerini aldı.
İlk defa uluslararası bir turnuvaya katılan Gürcistan karşısında Milli takımın değişken futbolu zorlu Portekiz maçını dahada sıkıntılı hale getirecek gibi gözüküyor.
Pas futbolunu sahaya yansıtan ve yana ve geriye oynama özelliğin ön plana çıktığı maçta, sadece bireysel anlamda beklentileri karşılayacak olan futbolcuların ayaklarına bakan oyun sisteminde daha net pozisyonlara giren taraf Gürcistan oldu.
Kenar savunmada görev yapan Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu’nun yanı sıra, topla her buluşmada takımı rahatlatan oyun anlayışıyla Hakan Çalhanoğlu takımın ayakta kalmasını sağlayan isimler oldu.
Turnuvanın en iyi çıkış yapan futbolcuları arasında yer alması beklenen Arda Güler’in attığı golün yanında La Liga’da ortaya koyduğu futbolun takım üstündeki etkisi beğeni topladı.
Teknik Direktör Vincenzo Montello’nun vaz geçilmezleri arasında yer alan ve kulüp maçlarında eleştirilerin hedefi olan Samet Akaydın maçın en iyi oyuncuları arasında yer aldı.
Turnuva maçlarına galibiyetle başlamak çok önemli.
Gürcistan maçında bireysel anlamda bazı oyuncuların performanslarıyla maçı kazanan millilerin Portekiz maçında farklı bir oyun kurgusuyla maça başlaması bekleniyor.
Turnuvada oynanan maçlar sonrasında ev sahibi Almanya ve İspanya ön plana çıkan takımlar oldu.
“Turnuva Takımı” ünvanını her zaman omuzlarında taşıyan Almanya, İlkay Gündoğan liderliğinde etkili futboluyla beğeni kazandı.
İspanya bilinen futboluyla adından szö ettiren ikinci takım oldu.
Favoriler arasında yer alan Hırvatistan hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor.
Arnavutluk takımı farklı oyun planıyla futbolseverleri olumlu yönden etkiliyor.
İngiltere yine bildiğimiz gibi…
Dünyanın en çok takip edilen ligi olan premier ligin kalitesini tam olarak sahaya yansıtmış değiller.
Grup maçlarının tamamlanmasından sonra ortaya çıkan tabloda fazla sürprizlerin yaşanması beklenmiyor.
Milli takımın Portekiz maçında özellikle savunma hattında görev yapan ve ilk maçta beklentileri karşılayan futbolcuların performansları skoru belirleyecek gibi gözüküyor. Gürcistan maçında attığı golle ön plana çıkan arda Güler’in performansı da büyük önem taşıyor.
“Bizim Çocuklar” sloganıyla şampiyona gelen millilerin gruptan çıkması halinde şampiyonanın sürpriz sıralaması yeniden gözden geçirilecektir.

Yazarın Diğer Yazıları