Abdullah Ergün

Biraz daha konuşulacak

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor'un Kasımpaşa mağlubiyeti biraz daha konulacak gibi gözüküyor. Alınan mağlubiyetin konu başlıkları arasında sahaya yansıyan futbol ilk sırada yer alıyor.

Mağlubiyetin iyi yanı mı hiç olur mu?

Oysa Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa maçında geride kalan haftalarda ortaya koyduğu futbolun çok uzağında futbol ortaya koyarak sahadan yenik ayrılan taraf oldu.

Bu oyuncu kadrosunda bu tip maçları oynayacak futbolcu sayısının azlığı Kasımpaşa maçının sonuncuna da doğrudan etki yaptığını gördük.

Alanyaspor ile deplasmanda oynanan maçta da benzer futbol ortaya çıkmıştı. Fakat o maçta Adem'in rakibe çarpan golüyle sahadan galip ayrılan Yeni Malatyaspor için " Kötü oynarken bile kazanmak bu takımın iyi yönleri arasında yer alıyor" yakıştırması yapılmıştı.

Kasımpaşa maçının önemi geride kalan maçlar içinde büyük takımlar da dahil ayrı bir önem taşıyordu.

Bir tarafta ligin en çok atan takımı, diğer taraftan ligin en az gol yiyen takımları arasında yer alan Yeni Malatyaspor, bir taraftan hücumda etkili silahlara sahip olan Kasımpaşa, diğer taraftan ligin en iyi takım savunmasını yapan takımı Yeni Malatyaspor, maçın golsüz bitme şansı yok diyenler haklı çıktılar.

Hatta maçın farklı skorla biteceğini düşünenlerde haklı çıktılar.

Yeni Malatyaspor'un kalesinde gördüğü gollerin başlangıç noktasında yapılan hatalar ve daha da önemlisi ligde duran toplarda kalesinde en az gol gören takımı olması açsından bu maç ortaya çıkan skorun biraz daha konuşulacağını gösteriyor.

Yeni Malatyaspor, son maçta futbolun doğrularını sahaya yansıtmada sıkıntılar yaşamasına göre ligin ne iyi takımları arasında yer alıyor.

Arka arkaya alınan galibiyetlerin bir şekilde son bulacağını bekleniyordu.

Serinin sonlandırılmasının Kasımpaşa maçına denk gelmesi iyi olmadı.

Kasımpaşa maçında alınacak olan puanlar kalan maçların zorluk derecesini de aşağıya çekecekti.

Ama bu gerçeklemedi.

Ligde kalan maçlarda alınacak skorların ikinci yarıda bazı maçlarda genç futbolcuların sahada olması anlamanı taşıyacağını unutmamak lazım.

Ligde işler iyi giderken başta yeni sezon yapılanması ve iskelet kadronun daha zengin hale gelmesine yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi hem maddi hemde manevi anlamda büyük önem taşıyacak.

Ligde yaşanan sürpriz sonuçların ligin genel seyrine büyük etki yaptığını görüyoruz.

Küme düşme hattında yer alan Erzurumspor'un aldığı puanlarla bir anda orta sıralara yükselmesi karşısında Yeni Malatyaspor'un da sıkıntılı bölge içine gerilememesi için kalan maçlarda alınacak olan galibiyetler büyük önem taşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları