Abdullah Ergün

Bir maçtan daha fazlası

Abdullah Ergün

Malatya Amatör kümede şampiyon final maçında Arguvanspor’u penaltılarla geçen Pütürge Belediyespor maçı oldu

Maç öncesi iki takımın taraftarlarının ilgi gösterdiği maçta ortaya çıkan kontrollü oyun pozisyonu fazla olmayan ve centilmenliğin her şeyin önüne geçtiği maç olarak hatırlanacaktır.

Pütürge Belediyespor’un skoru değiştirecek oyuncu fazlalığına karşın Arguvanspor’un takım oyunu maçın farklı bir yöne taşınması için yeterliydi.

Arguvan Belediyespor’un ayağa paslarla topu rakip alana taşıma düşüncesi maçın ilk yarısında etkili olurken, Pütürge Belediyespor’da savunmanın ortasında görev yapan Garip ve Fatih’in alan savunmasındaki başarıları Arguvan Belediyespor’un oyundaki üstünlüğünü sadece savunma ve ikinci bölge noktasında etkili kılarken, hücum bölgesinde fazla üretkenlik göstermesine engel oldu.

Maçın kırılma anlarında iki takım kalecisi çok önemli kurtarışlarıyla ön plana çıkarken, ikinci yarıda iki takımın kalabalık orta saha düşüncesi maçın kalan bölümlerini ve uzatma dakikalarında da maçın ilk bölümlerinde olduğu gibi yine kontrollü oyun…..

Takım savunmasını ön plana çıkartan takımların maç içinde avantajlı konuma gelmesini bekleyenler ortaya çıkan futbola hayal kırıklığı yaşadılar.

Garip ve Fatih ikilisinin dengeli futbolları Pütürge Belediyespor’un ikinci bölgesi için büyük avantaj olurken, Arguvan Belediyespor’da savunmanın sağında görev yapan Enes’in orta saha bağlantılı hücum atakları ligin en iyi iki takımının final maçına ayrı bir görsellik kattı.

Pütürge Belediyespor’un hücum bölgesinde görev yapan Mehmet Kibar’ın savunma arkasına yaptığı koşular maçın kazanılması için yapılan doğru düşünceler içinde yer alırken, gereken yardımın gelmemesi Pütürge Belediyespor’a hücum zenginliğini getiremedi.

Maçın ilk bölümlerinde ortaya çıkan oyun maçın artık kişisel hatalara bağlı pozisyonların yaşanacağını gösteriyordu.

Fakat iki takım oyuncuları hata yapmama noktasında da başarılı olunca bu kez duran toplarda yaşanacak klasik futbol düşüncesi konuşulmaya başladı.

Bu konuda da beklentiler gerçekleşmeyince artık iş penaltılara kaldı.

Penaltılarda ortaya çıkan tablo ise şimdiye kadar yaşananların çok uzağındaydı.

Pütürge Belediyespor kalecisi Mehmet kurtardığı penaltılarla maçın kazanılmasına katkı yapan isim oldu.

Garip, Fatih, Cihan, Yunus ve Salih gibi deneyimli, futbolculara sahip olan Pütürge Beldiyespor mutlu sona ulaşan taraf oldu.

Malatya amatör ligde şampiyonluğu belirleyecek olan maç beklentilerin üstünce centilmence geçen bir maça sahne oldu.

Tribünleri dolduran taraftarların günümüzde sıkça yaşanan tribün olumsuzluklarına karşın ortaya koydukları olumlu tepkinin bir benzerini saha içindeki futbolcuların da ortaya koyması bana göre maçın skorundan daha önemliydi.

Futbol oyun kuralları içinde sahadaki centilmenliği ön plana çıkartan iki takım futbolcuları ve taraftarları her türlü övgüyü hak ettiler.

Saha içinde ve dışında yaşanan güzel görüntüleri çok özlemiştik. Bu tip maçlarda daha önce yaşanan sıkıntıları sıkça yaşamış birisi olarak son maçta yaşanan güzellikler artık bir milat olmalı.

Her iki takım futbolcularının ikili mücadelelerinde sergilemiş oldukları olumlu görüntülerin bundan sonrada ligimizde her kategoride görmek istiyoruz.

Futbolun görsel güzelliği tabi ki çok önemli.

Fakat son yıllarda tribünlerde yaşanan olumsuz görüntüler gerçek futbol seyircisinin statlara gelmesine engel olduğu biliniyor.

Pütürge Belediyespor ile Arguvan Belediyespor arasında oynanan kritik maçta saha içinde ve dışındaki güzellikler iki takımı da şampiyon yapmıştır. 

Yazarın Diğer Yazıları