Abdullah Ergün

Bir lig daha tarihe karışıyor

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor U21 takımı Akhisar maçında ortaya koyduğu mücadelenin karşılığını son saniyede bulduğu golle aldı.

Maçın başlama vuruşundasın itibaren iki takımında kenar savunma oyuncuları rakip ceza alanına gitmeleriyle başlayan değişim rüzgârına orta saha oyuncuları da eklenince seyir zevki yüksek bir maç ortaya çıktı.

Savunmanın ortasında görev yapan Gökhan’ın bu maç için yukarıdan gelmesi sadece yanında oynayan Mehmet değil savunmanın önünde oynayan Fatih’e de ayrı bir futbol değişimi yaşattı.

Kalabalık orta sahaların maç süresince disiplinin elden bırakmaması iki takım savunmasını oldukça rahat sız etti.

Yeni Malatyaspor takımında forvet arkasında görev yapan Berkan’ın hücum yönünün iyi uyguladığı futbolun kenar hücum oyuncularının da deveye girmesini sağladı.

Yeni Sezonda tedavülden kalkacak olan u 21 liginde görev yapan takımların kadroda bulunan futbolcuları maçlara hazırlamak bundan sonra çok zor.

Yaş olarak bu ligde maçlarını oynayan futbolcuların yeni sezonda hangi konumda olacaklarının bilinmemesi U21 takımı teknik sorumlularının da zor durumlarda bırakıyor.

Yaş konumunda sıkıntı yaşamayan ve bu ligde futbol yaşantılarına devam eden genç futbolcuların sezonu kurtarma noktasında yapacakları değişim yeni sezonda da kendileri için büyük avantaj olacaktır.

U21 liginin uygulamaya koyan futbol federasyonunun Avrupa’da bu lige uygun formatlarda elde edilen başarılar karşısında geçte olsa doğru bir karar alması oldukça sevindirici…

Yeni sezonda gelişim liglerinin devan edecek olması genç futbolcular için büyük avantaj.

21 yaşındaki gelişim liglerinde görev yapması gibi saçma sapan bir uygulamayı hayata geçirenlerin bundan sonra bu konularda daha sağlıklı kararları alıp hayata geçirmeleri lazım.

Yeni Malatyaspor U21 takımını seyrederken sahadaki futbolcuların saha içi performanslarının değişkenlik göstermesini normal karşılıyorum.

Bu lig artık tarih sayfalarında yerini alacak. Yeni oluşumların devreye girmesiyle birlikte kulüplerin alt yapılarında yeni bir oluşum içinde girilecek.

Buda kulüplerin alt yapıya bakış açılarında başta bütçe olmak üzere diğer konu başlıklarında da tartışmalara yaratacaktır.

U21 maçlarının kalan bölümlerinde kenarda görev yapan teknik sorumlulardan çok sahadaki futbolcuların daha özverili olmaları lazım.

Yazarın Diğer Yazıları