Abdullah Ergün

Bir iyi bir kötü

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde Yeşilyurt Belediyespor lige iyi bir başlangıç yaparken Pütürge Belediyespor ligde teknik sorumlu değişikliğe giden ilk kulüp oldu.

Bir taraftan lige iyi bir başlangıç yapan bir takım diğer taraftan ligde oynadığı ilk maçında tek farklı skorla kaybeden bir başka temsilcimiz.

Ligde yaşanan antrenör değişişliklerinin kulüpler üzerinde olumlu etki yarattığı biliniyor.

Pütürge Belediyespor, ligin yeni takımlarından birisi ligde başarılı olmak için kurumsal kimliğin ön plana çıkması lazımken bunların çok uzağında sadece saha içindeki kadroya odaklanmak ne derece doğru o da ayrı bir tartışma konusu…

Potansiyel olarak en büyük desteğin İstanbul’da yaşayan Pütürgelilerin olduğu camianın daha önce 3. Ligde mücadele ettiği yıllarda da benzer sıkıntılar yaşanmıştı. Yapılan teknik direktör değişiklikleri transfer sezonunda izlenen politikaların doğruluk derecesinin sınırların altında kaldığı sezon sonrasında Pütürge Belediyespor ‘un profesyonel ligdeki macerası uzun sürmemişti.

Bu sezon bölgesel amatör lige yükselen takımın Belediye destekli olması çok büyük avantajdı.

İskelet kadro konusunda fazla iyimser olmadığımı transfer döneminde takıma katılan futbolcuların uyum süresinin ortaya çıkartacağı görüntünün iyi olması halinde lig daha rahat bir konuma gelebilirdi.

Takımın başına getirilen Nihat Bayındır’ın elindeki malzemeyle ancak bu kadar yapılabilir mantığı kadar ilk iki maç sonrasında sahada ezilmeyen bir Pütürge Belediyespor’un ilerleyen haftalarda daha iyi konuma gelmesini beklerken bir anda yaşanan teknik sorumlu değişimi bana göre alınmış yanlış bir karar olarak karşımız çıktı.

Pütürge Belediyespor’un yaşadığı heyecanı kabul ediyorum. Ligin daha başındayken saha dışında oluşan sorunların ortadan kalkmasına yönelik çalışmaların devam etmesi gerekirken sorunun sadece teknik sorumlu değişimiyle çözüleceğine inananların düşüncelerine katılmam çok zor.

Önce tesis sonra saha içi mücadele ve Belediye desteğinin takıma olumlu yansımasını beklerken sahanın içinde hiçte kötü olmayan görüntünün bir anda tersine dönmesini kısa vadede beklemiyorum.

Sonuçta bu işin karar mercileri kendilerince en doğru kararı aldıklarını düşüyorlar.

Yeşilyurt Belediyespor’un tamamıyla yenilenen kadronun ilk iki haftayı kayıpsız kapaması liglerde fazla yaşanan bir görüntüler içinde yer almıyor.

Tecrübeli takım olmanın büyük avantajları bu lig için geçerli nedenler arasında yer alıyor.

Hayatı Palancı’nın faal futbolculuk döneminde Ömer ve Cemal gibi stoperlerin arkasında oyunu geriden kurması Yeşilyurt Belediyespor’un bu sezon sadece iç saha maçlarında uygulamaya koymasını bekliyorum.

Bu düşüncenin bu ligin deplasman maçlarına uygun olmadığı daha önceki yazılarımda yazmıştım.

Yunus, Erhan ve Vedat gibi deneyimli oyuncularla bu açık kapatılabilir.

Buna paralel hücum bölgesinde Mert Ali üzerine kurulu sistemin yine iç saha maçlarında etkili olmasını bekliyorum.

İnönü Üniversitesi takımında izlediğimiz Miraç ‘ın Yeşilyurt Belediyespor için büyük avantaj olduğunu daha fazla süre alması halinde Malatya futbolu iyi bir futbolcu kazanacaktır.

Suratı, kolay adam geçme ve boş alan bulduğu zaman tabelayı değiştirecek bir futbolcu profili olgunlaşmaya devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyespor’un Araban Belediyespor maçını izlemeyi çok istiyordum.

Genç Miraç’ın oyuna dahil olmasından sonra farklı bir futbol ortaya koyacağını arkadaşlara söylemiştim.

Oyunda az süre almasına rağmen attığı golün güzelliği anlatılınca genç futbolcu hakkındaki düşüncelerimde yanılmadığını anladım.

Daha iyisi yapabilir.

Bunun gerçekleşmesi için Hayatı Palancı’nın daha çok süre vermesi lazım.

Yeşilyurt Belediyespor, kritik iki galibiyetle zorlu geçecek ligin özellikle deplasmanlarda ev sahibi takımların agresif futbollarıyla karşılaşacaktır.

Bu ligin formatına uygun futbolu deplasmanlarda oynanıyor.

Rakipler için Malatya hiçbir zaman korkulan bir deplasman olmadı.

Bu bakımdan Yeşilyurt Belediyespor,  iç saha ve dış sahada farklı yaşanacak olan futbol değişimlerine daha hazırlıklı olması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları