Abdullah Ergün

Bir Almanya Klasiği

Abdullah Ergün

Dünya kupalarının gedikli takımlarından Almanya İsveç maçında Kroos’un son saniyede attığı golle kupaya tutundu.

Şampiyonaya son dünya kupası apoletiyle Rusya’ya gelen panzerlerin ilk iki maçta ortaya koyduğu performans büyük bir kesim tarafından “Artık kupayı kazanacak durumda değiller “yorumlarına katılanlar arasında değilim.

Büyük turnuvaların final takı mı olan Almanya’nın Meksika ve İsveç maçlarında ortaya koyduğu performansın aşağılardaki temposunun tek nedeni takımın iskeletini oluşturan futbolcuların artık takımının yükünü çekmede zorlanmaları oldu.

Thomas Müller, Kroos,Hummels,DraxlerAlaba,Mesut Özil üzerine kurulu olan 4.-2-3-1 sisteminde genç futbolcularında tecrübeli isimlere ayak uydurmaları Almanya için tam bir şok oldu.

Fakat bilinmesi gereken bir gerçek var.

Oda Turnuva takımı olma noktasında hep ilk sırada yer alan Almanya’nın bu özelliğini bu kupada da devam ettireceği yönünde.

İngiltere’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesiyle Almanya’da hedef haline gelen İlkay Gündoğan ve Mesut Özil’e İsveç maçında gelen baskılar neticesinde yedek kulübesinde tutan Teknik Direktör Joachim Löv kalan maçlarda Mesut Özil’i sahaya sürmekten başka çaresi yok.

Kadro yapısında oyun kurucu noktasında tek oyuncu olan ve bu özelliğiyle futbol severlerin beğenisini kazanan Mesut Özil’in yer almadığı Almanya hiç çekilecek ve izlenilecek bir takım olmadığını son maçta gördük.

Bundan sonraki maçlarda Almanya’nın performansının yukarıya taşınması Mesut Özil’in sahadaki ruh haline kaldı.

Irkçı Almanya’nın İlkay ve Mesut’a karşı oluşturduğu tepki onlar için turnuvaya vedasını oluşturacaktı.

Real Madrid’in yıldızı Kroors’un son saniye golü onları tekrar hayata döndürürken Mesut’un olmadığı takımın rakip kaleye gidecek hali yoktu.

Fizik ve kondisyon olarak iyi konumda olan Almanya’nın takımı yönlendirecek ve üçüncü bölgeye olumlu yansıyacak atakların belirleyicisi ismi olarak sadece Mesut’un olduğunu bütün Almanya biliyor.

İsveç maçında yenik durumu düşen ve sahada eksik kalmalarına rağmen İsveç’in Teknik Direktörü Jan Anderson, farkı getirecek konumun oluşmasına rağmen yaptığı saçma sapan oyuncu değişiklikleriyle maçı Almanya’ya veren isim oldu.

Maçın sonunda ortaya çıkan skorun bundan sonra Almanya’yı finale kadar götüreceğini düşünüyorum.

Kalan maçlarda Mesut’un da ortaya koyacağı olumlu performans Almanya’ya kötü başladıkları turnuvada en azından finale kadar taşıması sürpriz olmaz.

Kupada bir başka mücadele ise gol krallığı yarışında olacak.

Ronaldo. Lukaku ve Kane şu anda 4 golle zirvede yer alıyor.

Portekiz’in takım oyunu konusuna yaşadığı sıkıntılar bireysel anlamda Ronalda’ya kolaylık sağladığını düşünüyorum.

Duran toplardaki üstünlüğü kadar ceza alanı içinde tam bir bela haline gelen yıldız oyuncunun ikili markajlara rağmen gollerine devam etmesi kupanın en güzel görüntüleri arasında yer alıyor.

Belçika’nın turnuvanın sürpriz ülkesi olacağını yazmıştım. Takim oyununu kurursuz sahaya yansıtan Belçika’nın Eden Hazard, Kevin De Bruyne ve golcüsü Lukaku ile daha iyi yerlere gelmesi sürpriz olmaz.

Şampiyonunun en iştahlı takımı ise İngiltere oldu.

Premier ligde yaşanan heyecan ve kalitenin turnuvaya olumlu yansıması ve Kane’nin golcülüğü ada takımını şimdilik çok iyi konuma getirmiş durumda.

Fizik üstünlüklerini zaten biliniyor.

Buna ilaveten takım oyunu noktasında da iyi konumda olmaları şampiyonunun zorluk derecesi olan takımlar arasında kendilerine haklı bir yer edinmesine neden oldu.

Yazarın Diğer Yazıları