Abdullah Ergün

Beraberliğe üzülmek

Abdullah Ergün

Ligin en zor deplasman takımları arasında yer alman Konyaspor karşısında Yeni Malatyaspor'un galibiyeti kaçırması ve tek puanla sahadan ayrılmasından sonra camianın alınan beraberliğe üzülmesi, Yeni Malatyaspor'un ligin ne kadar etkili takım olduğunu gösteriyor.

Konyaspor deplasmanına çıkan takımların maçtan önce bir puan hesapları yaptığı maçları gördükten sonra Yeni Malatyaspor'un Ömer ile kaçırdığı pozisyon sonrasında ev sahibi ekibin bir puanın kendileri için iyi olduğunu söylemeleri bu takımın sezon başından beri sahaya yansıtmış olduğu oyun karakterinin doğru olduğunu gösteriyor.

Konyaspor gibi ligin en iyi ayağa pas yapan takımı karşısında ara transfer döneminde takıma katılan Bülent, Biforma ve Kamara'nın beklentilerin üstündeki performansları alınan puan kadar önemli.

Sezon başından beri bazı maçlarda yaşanan sistem değişikliklerine rağmen takım savunması noktasında problemler yaşamayan Yeni Malatyaspor'un Biforma, Barış, Kamara gibi hücum oyuncuların bulunduğu üçüncü bölge ikinci bir güç olarak karşımıza çıkmış durumda.

Ligde yer alan takımların saha içinde yaşadıkları sıkıntıları görünce Yeni Malatyaspor'un kadro yapısında bulunan futbolcuların performanslarına uygun oyun sisteminin sağlıklı bir şekilde devam etmesi ligi takip edenleri de şaşkına çevirmiş durumda.

Konyaspor’da Aykut Kocaman'ın göreve gelmesinden sonra aldığı sonuçlar ve oyun sisteminde yaşanan olumlu değişimleri gündeme getiren ulusal medyada Yeni Malatyaspor karşısında Konyaspor'un galibiyete yakın söylemeleri hafta içinde sıkça medyada yer almıştı.

Yeni Malatyaspor'da Sadık ve Khalid'in takımdan ayrılmasından sonra takımın güç noktasında geride kaldığını konuşanlar ve yazanlar Konyaspor maçında galibiyeti kaçıran Yeni Malatyaspor'un olumlu futbolu karşısında sessizliklerini korumaya devam ediyorlar.

Sezon başından beri sıkça köşede belirttiğim gibi Yeni Malatyasapor için bu ligin en iyi takımı benzetmesini yaparken bunun nedenleri arasında kadro yapısında yer alan futbolcuların maliyetleri ve Erol Bulut'un kafasına uygun savaşan takım profiline uygun isimlerin olduğunu yazmıştım.

Konyaspor maçında her iki takımın kendine özgü oyun sisteminin maçın belli bölümlerinde sıkıntılı hale gelmesi halinde galibiyetin daha kolay geleceği biliniyordu.

Konyaspor ayağa pas trafiğini iyi yapacaktı.

Yeni Malatyaspor'da topun arkasına geçip ev sahibi ekibe boş alan bırakmayacaktı.

Ömer Ali, Jahoviç gibi etkili silahları kullanmak adına Yeni Malatyaspor savunmasını sıkıntılı hale getirme düşüncesi içindeki Konyaspor'un hesaba katmadığı tek şey Yeni Malatyaspor takımın ligin en iyi takım savunmasını yapan takımlar arasında ilk sırada yer almasıydı.

Mina ve Murat Akça'nın maçta topla en çok buluşan isimler olması, Aleksic’in maçın en çok koşan oyuncusu olması,

Savunmanın önünde görev yapman Donald ve Murat Yıldırım'ın hem savunmaya hemde hücum bölgesine katkı sağlayan performansları...

Yeni Malatyaspor'un Konyaspor maçında aldığı tek puanı kabullenemeyen taraftarların üzüntülerine katılmamak elde değil.

Konyaspor’un kazandığı penaltı pozisyonunda Kaleci Fagnole'nın yapmış olduğu hatanın masumiyeti bile TV ekranlarında sıkça gündeme geldi.

 Yeni Malatyaspor’un zorlu deplasmanda aldığı puanın tepki derecesinin hangi konumda olduğunu çözmeye çalışanların Beşiktaş maçına kadar zamanları var.

Yazarın Diğer Yazıları