Abdullah Ergün

Belirsizlik Sürüyor

Abdullah Ergün

2024-2025 futbol sezonunda Malatya futbolu Bölgesel Amatör Lig’de temsil edilecek.
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ’in transfer yasağının kaldırılması için verdiği mücadelede başarılı olamaması radikal bir kararın alınmasına neden oldu.
Kulübün resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Yeni Malatyaspor ’un yeni sezonda ligde yer alamayacağına yönelik yapılan açıklama şehirde fazla ilgi uyandırmadı.
Dün internet sitelerine düşen habere göre Futbol Federasyonu, Yeni Malatyaspor’ un lige katılmama yönündeki kararını kabul etmediğini, katılmaması halinde ligden düşürüleceği haberi kafaları karıştırdı.
Konuyla ilgili Futbol Federasyonundan beklenen açıklama hala yapılmadı.
Buraya kadar yaşanan süreçte herkesin ortak noktası Adil Gevrek’in yeniden kulüp başkanlığa gelmesi büyük bir hata olduğu yönündeydi.
Yapılan kongre sonrasında ilk iş olarak kendi zamanında yapılan hatalardan dolayı gelen transfer yasağını kaldırmak için başta yerel yönetimler olmak üzere bakanlık seviyesinde görüşmelere başlayan Adil Gevrek, en sonunda bu işin olamayacağına karar vererek Futbol Federasyonuna bu sezon lige katılamayacağını açıkladı.
Önce covid daha sonra deprem dolaysıyla liglerde yer almayan Yeni Malatyaspor’ un içinde bulunduğu ortam federasyon nezdinde nasıl karşılanacak? Eğer kulübün ligden çekilme kararı uygulanmaya konulursa futbolseverleri yeni sezonda altı takımla temsil edilecek olan bölgesel amatör ligi bekliyor.
Geçtiğimiz yıl 3. ligden düşen Malatya Arguvanspor ile birlikte bu sezon bal ligine yükselen Hekimhan Belediyesi Girmanaspor’un yanı sıra Malatya İdmanyurdu, Arapgirspor, Malatyaspor ve Hekimhan Belediyespor takımlarının yeni sezon hazırlıkları noktasında hangi aşamada oldukları bilinmiyor.
Medyada etkin görüntü ortaya koyan Malatyaspor’ un yaptığı transferler diğer takımların önünde yer alıyor.
Deprem sonrasında büyük yara alan Yeni Malatya Stadyumunun içinde bulunduğu ortamın yeni sezona yetişmesi imkansız.
Malatyalı futbolseverler, bu sezon Yeşiltepe 1 nolu sentetik sahada oynanacak bölgesel amatör lig maçlarının heyecanını yaşayacaklar. 

Yazarın Diğer Yazıları