Abdullah Ergün

Beklenen Açıklama 

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekilme kararını Futbol Federasyonu kabul etmedi.
Federasyon, TFF 1. Lig fikstürüne Yeni Malatyaspor’a da katarak lig takvimini belirledi.
Federasyonun aldığı karar sonrasında Yeni Malatyaspor, yeni sezonda maçlara çıkmama kararı aldı.
Alınan kararın sön bölümünde görevden istifa etmeden mücadeleye devam edeceğiz açıklaması ligden çekilme kararından daha çok ilgi gördü.
Yıllar önce Malatyaspor ’da izleğimiz sahnelerin bir başka versiyonu Yeni Malatyaspor ile sahne aldı.
Adıl Gevrek ’in yeniden göreve gelmesinden sonra herkesin ortak beklentisi kendi yönetimi zamanında alınan transfer yasağını kaldırması yönündeydi.
Yerel yönetimlerde yaşanan değişimden sonra Adil Gevrek ‘in yaptığı görüşmelerden beklenen desteğin gelmemesi alınan kararın ateşini yakmıştı.
Malatya Milletvekillerinden de beklenen ilgi olmayınca Malatyaspor’un yer aldığı bölgesel amatör lige ikinci profesyonel takım geliyor.
Kadroda bulunan ve en değerli oyuncu konumunda olan Oğün Özçiçek’in geçtiğimiz yıl kiralık olarak forma giydiği Gaziantepspor FK deki etkili futbolu transfer sezonunda takımın maddi anlamda en büyük artısı olmuştu.
Daha önce takımın önemli oyuncularını başka kulüplere gönderen Adil Gevrek yönetimlerinin son artısı Oğün Özçicek olacak .
Son yıllarda profesyonel kulüplerde kadro ve kurumsal anlamda yapılan hataların faturası kulüplere büyük yük getirmeye devam ediyor.
Malatyaspor’un süper ligden düşmesinden sonra alt liglere olan yolculuk, şehrin futboluna ders niteliğin taşıyordu.
Malatyaspor örneğinin uzağında kendi bildiklerini okuyan kulüp başkanları Yeni Malatyaspor’un bölgesel amatör lige olan yolculuğundan sorumlular. 
Yeni Malatyaspor için bundan sonraki süreçte transfer yasağının kaldırılması da  bir şey ifade etmiyor.
Geçtiğimiz yıl U17 ve U19 takımlarıyla lige katılan Yeni Malatyaspor’un mevcut kadroda TFF 1 ligi forse edecek oyuncu sayısının az olması maçlarda alınacak olan farklı mağlubiyetlerin yaşanmaması için aldıkları karar en mantıklısı oldu.
Önce Covid daha sonra depremlerle ligden çekilme kararı alan Yeni Malatyaspor ,bu süreçte başta transfer yasağı olmak üzere diğer konu başlıklarında kötü bir performans ortaya koydular.
Yeni sezonda TFF 1 ligde Yeni Malatyaspor yer almayacak, takımı  u hale getirenlerin hala koltuklarında oturmaları ve görevi bırakma ülke futbolunda yaşanan sıkıntılı süreçlerin en ilginç olanı oldu.

Yazarın Diğer Yazıları