Abdullah Ergün

Aynı hatalar devam edecek

Abdullah Ergün

Ara transfer döneminde yaşanan durgunluğun ana kaynağını büyük kulüplerin yıllarca izledikleri yol haritasında yaşadıkları sıkıntılar oluşturuyor.

Son umut olarak hükümetin büyük kulüplerin borçlarının yapılanmasına yönelik çalışmaları açıklamalarıyla konu farklı bir yöne taşınmış durumda.

Ne güzel kulübü kullanarak her türlü reklamları kendine çıkar olarak sağla, sonra fabrikalarında özenerek yaptığın bütçe uygulamasının tam tersini görev yaptığın kulüpte yap sonrasında UEFA'dan ceza alan ve almasan da uyarı alan konuma gel...

Yıllarca bu düşünceyle idare edilen başta büyük kulüpler olmak üzere bazı Anadolu takımlarının gelinen son noktada elleri ve kollarının bağlanmasına bazı kesimler daha fazla dayanamadılar.

Peki, şimdi ne olacak?

Rakam olarak çok büyük rakama ulaşan kulüp borçlarının yapılanması ve düşük faizle eşit taksitler halinde bir yapılanma listesi borçlu kulüplere sunulacak.

Buradan ilk uyarıyı yazmam da sakınca yok sanırım. Yapılanma sonrasında eşit parçalar halinde ödenmesi gereken taksitlerin ödenmesi konusunda sıkıntılar yaşanacak.

Yani " Eski Tas - Eski,- Hamam " düşüncesi yine devam edecek.

Yıllarca sigortasını ödeyen, futbolculara düzenli ödemelerini yapan kulüplerin suçu ne?

Hükümetin borçlu kulüpler için hazırladığı taslağın düşüncede iyi olduğunu fakat uygulama noktasında yaşanacak olası sıkıntılar tekrar görüldükten sonra aldıkları kararların yetersiz ve amacına ulaşamadığını görecekler.

Avrupa'da futbol kulüpleri bu işi en iyi şekilde yaptıklarından dolayı ülkeyi idare edenler bu tür konuları hiç gündeme getirmezler.

Futbolculardan kesilen vergilerin yüksekliği karşında kulüpler sesini dahi çıkartamıyorlar

Oysa ülkemizde futbol yaşamlarına devam eden yabancı futbolcuların ödemek zorunda kaldıkları verginin aşağılarda olmasına rağmen bu ödemeyi de görev yaptıkları kulüplere ödetmeleri karşısında yazacak bir şey bulamıyorum.

Biz bu işleri normal kurallara göre yapamıyoruz..

Ara transfer döneminin heyecanın yaşandığı bu günlerde bile geçmişte yaptıkları hataları yapmaya devam ediyorlar.

Bu düşüncenin değişime uğramaması halinde daha çok yapılandırma senaryoları yazılacak ve çizilecek.

Yeni Malatyaspor için borçsuz kulüp yakıştırması yapanların şu an ada içinde bulunulan "Lale Devri" nın devamı önem taşıyor.

Takıma katılan futbolcuların artık takıma katkı noktasında neler yapacaklarını konuşmak ikinci planda kalıyor.

Erol Bulut ve antrenörlerin takıma katılan futbolcuların futbol gelişimine büyük katkı yapacakları biliniyor.

Murat Yıldırım, Eren, Erkan ve diğer futbolcular için nelerin yazıldığını biliyoruz.

Erol Bulut'un futbol kültürüne ayak uydurma noktasında kadroda bulunan futbolcuların devamlılık yönünden bekleneni vermeleri takıma yeni katılan futbolcuların Yeni Malatyaspor konusundaki düşüncelerinde etkili olduğunu düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor, büyük kulüplerin içinde bulundukları sıkıntılı ortamda Başakşehir, Kasımpaşa takımlarıyla birlikte bu işi daha iyi nasıl yaparız? Sorusunun bilinen cevaplarını uygulamaya koyma noktasında gerekenleri yapması halinde önümüzdeki yıllarda da adından söz ettirmeye devam edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları