Abdullah Ergün

Avantaj Yeni Malatyaspor'da

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor'un Ziraat Türkiye kupası maçında Galatasaray ile yaptığı maçın genel görüntüsü içinde savunmaya yönelik bir oyun tercih etmesini normal karşılamak lazım.

Maçın ilk bölümlerinde savunmasını daha disiplinli tutan Yeni Malatyaspor'da Murat Yıldırım, Issam ve Mustafa'nın kritik müdahaleleri maçın kırılma anlarını oluştururken, Adem ile topu önde tutmaya yönelik hücum düşüncesinin kilit oyuncuları ise Guilherme Aleksic oldu.

Diagne'nın hücum bölgesinde liderliğe soyunduğu Galatasaray'ın üçüncü bölgesinde kenar hücum oyunculardan beklenen desteğin gelmemesi Yeni Malatyaspor için avantaj oldu.

Ligin en iyi hücuma çıkan takımları arasında yer alan Galatasaray'ın Mina, Mustafa Akbaş, Murat Yıldırım ve Donalt ile oyunu tutması, Galatasaray'ın maç öncesi saha içinde beklediği Yeni Malatyaspor değildi.

Takım savunmasını her maçta ön planda tutan Yeni Malatyaspor'un ilerleyen dakikalarda alacağı riskler Galatasaray'ın oyun içindeki ofansif gücünü de belirleyecekti.

İkinci yarıda fizik olarak beklentileri karşılamayan Galatasaray karşısında Erol Bulut'un Kamara ve Ahmet hamleleri Galatasaray'ın oyundaki olumlu görüntüsünün aşağıya çekmesi için yeterli oldu.

Maçın son bölümlerinde Biforma hamlesiyle Galatasaray savunması kendi görev bölgesinde kalınca,Murat Yıldırım,Donalt,Kamara hatta Bülent'in etkili boş alan bulmaları karşında maçın en net pozisyonları bulan taraf Yeni Malatyaspor oldu. Galatasaray ceza alanı içinde yaşanan pozisyonlarda final paslarında yaşanan olumsuz görüntüler maçın kazılmasına engel oldu.

Yeni Malatyaspor, ilk maçta kendisine avantaj sağlayacak bir skoru elde etti.

Rövanş maçında her şey çok farklı olacak.

Galatasaray'ın oyunda alacağı riskler Yeni Malatyaspor takımına finali getirebilir.

İlk maçta alınan skorun en avantajlı tarafı Yeni Malatyaspor'un haftalara sonra ideal maç kadrosuyla sahada yer alması ve yapılan oyuncu değişiklikleriyle takımın kupa ve lig macerasinda her şeyin daha olumlu hale geleceğinin görülmesi oldu.

Yazarın Diğer Yazıları