Abdullah Ergün

Asla yalnız yürümeyeceksin

Abdullah Ergün

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçları salı ve çarşamba günleri yapılan maçlarla tamamlandı.

İngiliz kulüplerinin sayı olarak ön plana çıktıkları maçlarda sonucu merakla beklenen Tottenham-Manchester City maçı beklenildiği gibi büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Maçın ilk bölümlerinde Kun Aguero ile penaltı atışından yaralanamayan Kuzey Londra ekibi Tottenham Güney Kore'li oyuncusu Son'un attığı golle ilk maçı kazanan taraf oldu.

Anfield Road'da ise Liverpool ve Porto arasındaki maçta sürpriz bir sonuç ortaya çıkmadı.

Jurgen Kloop'un öğrencileri Keita ve Firmino'nun attığı gollerle maçı kazanan taraf olurken maçın önüne her zaman olduğu gibi Liverpool taraftarları geçti.

Anfield Road tribünlerini dolduran binlerce Liverpoollu taraftarlar You’ll never walk alone’ (Asla yalnız yürümeyeceksin) tezahüratını birlikte söyleyerek ekranları başında milyonları kendilerine bir kez daha hayran bıraktılar

Hücum hattında Salah-Mane ve Firmıno üçlüsüyle etkili bir sezon geçiren Liverpool bu sene 1 numaralı kupanın favorisi konumunda bulunuyor.

Yıllarca Avrupa kupalarında başarılı olamayan İngiliz kulüpleri son yıllarda Premier Ligin kalite noktasında diğer liglerin önüne geçmesinin olumlu etkisini bu sene hayata geçirmiş durumda.

Tottenham, Liverpool, Manchester United ve Manchester City takımları çeyrek finale kalma başarını gösterdiler.

Premier ligde şampiyonlu mücadelesi veren Liverpool ve Manchester City Avrupa'nın en büyük kupasında da iddialarını devam ettiriyorlar.

70 li yıllarda kendilerine özgü futbol anlayışlarıyla Almanya, İspanya ve İtalyan kulüplerinin gölgesinde kalan İngiliz kulüpleri Liverpool, Manchester United takımlarıyla varlığını devam ettirmişlerdi.

Daha sonra İngiliz Futbol Federasyonu kaliteli ve genç yabancı futbolcuların ülkeye transferlerinde kolaylıklar gösterince Premier Lig marka değeri olarak diğer ülkelerin önüne geçti.

Bugün Maddi ve manevi anlamda dünyanın en değerli ligi olan Premier Lig artan futbol kalitesiyle futbolseverleri kendine hayran bırakıyor.

Liverpool taraftarlarının maç öncesi seslendirdikleri You’ll never walk alone’ (Asla yalnız yürümeyeceksin) tezahüratını maçın hakemleri marş bitmeden maça başlamadıkları anlar artık alışkanlık haline geldi.

Ülkemizde bu tip görüntünün yanına yaklaşan kulüp maalesef bulunmuyor.

Yıllarca kaos ve gelimle beslenen süper ligimizin süperliği sadece kağıt üzerinde bulunuyor.

İngiliz kulüplerini şampiyonlar liginde gösterdikleri başarı uzun süren bir değişimin sonucu ortaya çıktı. Doğru işler yapıldığı zaman başarı kendiliğinden geliyor.

Ülkemizde yabancı futbolcu konusunda devam eden söylemlerin sağlıklı bir hale geleceğini de düşünmüyorum.

İkinci sınıf yabancı futbolcuların ülke futboluna katkıları asla olamaz. Büyük kulüplerin zaten Avrupa macerasını para kazanmak adına yaptıkları biliniyor.

Yıllarca ligi ikinci sırada bitiren takımlar şampiyonlar liginde gruplara kalamıyor.

Bu sistem devam ettiği sürece şampiyon tamının 4. torbada kuraya katılması ve gruplardan çıkmadan kendi ligine dönmeleri süreklik gösterecektir.

En iyisi Liverpool maçlarında Liverpool taraftarların tüyleri diken diken eden ve bazı Liverpool taraftarlarının gözyaşları eşliğinde söyledikleri You’ll never walk alone’ (Asla yalnız yürümeyeceksin) tezahüratını izlemeye devam edin.

Yazarın Diğer Yazıları