Abdullah Ergün

Asimetrik paralelde verilen mesaj

Abdullah Ergün

Malatya‘da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Cimnastik Çeyrek Final 4. Grup Müsabakalarının Malatya’da yapılacağını Malatya’nın her spor organizasyonlarını takıp eden Foto Muhabiri Mehmet Göresiye’den öğrenmemin yanı sıra müsabakaları takıp etmek için beni Fırat Cimnastik Salonuna davet etmesini memnuniyetle kabul ettim.

Sürekli olarak futbolu takip etmenin verdiği yorgunluğu atmam için güzel bir gün oldu.

Yakın zamanda Malatya’da yapılan Kupa Voley erkekler Türkiye final maçlarıyla benzer bir değişimi yaşamıştık.

Futbolun içinde bulunduğu ortam ve kulüplerimizin geleceğe dönük hala bir şeyler yapılamaması kadar günü kurtarmak adına yapılan ve seyirciyi mutlu etmeye yönelik arkası boş olan hedeflerden kısa bir süreliğine dahi uzaklaşmak için çocukların cimnastık müsabakalarını izlemek ilaç gibi geldi.

Konuyla ilgili sitemlerin arasında bölge yarışmalarının olduğuna dair hiçbir bilgiye ulaşamamak ilk sırada yer alıyor

Müsabakaları sadece sporcu yakınlarının izlemesi hiçte hoş değil. Bu konu hakkında daha önce de benzer yazılar yazmıştım. Anadolu Yıldızlar Ligi Cımnastik Final maçlarına ait programın hazırlanıp medyaya servis edilip edilmediğini bilmiyorum.

Müsabakaların yapıldığı salonun daha önceki müsabakalarda özellikle minderin içler acısı durumunu Mehmet Göresiye haber yapmasaydı hafta sonu oynanan müsabakalarda yine bilinen olumsuz görüntüler ortaya çıkabilirdi.

Bu konuda Mehmet Göresiye salon sporlarına verdiği önemin bir başka yönünü gündeme getirerek geleceğin cimnastikçilerinin daha sağlıklı ortamda hareketlerini yapmalarını sağladı.

Cimnastik İl Temsilcisi Erol Bingöl’ün iletişim ve diğer eksikliklerini giderilmesi noktasında kendisine gereken desteğin verilmesi gerektiğini solonda bulunduğum süre içinde yüzündeki ifadeden analdım.

Müsabakalar sırasında geleceğin cimnastikçilerinin heyecanlarına ortak olmak, tribünlerde kendilerini izleyen yakınlarının mutluluk gözyaşlarını görmek çok güzeldi.

Nüfusun büyük çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşan ülkemizin bütün spor dallarında başarılı olmaları en büyük dileğimiz.

Cimnastık gibi geri planda kalan bir spor dalının ilimizde bölge şampiyonluğuna ev sahipliği etmesi ilimiz sporu için büyük önem taşıyor.

Sadece bu spor dalının hak ettiği yere gelmesi için başta Cimnastık İl Temsilcisi Erol Bingöl olmak üzere diğer katmanların birlikteliği ve dayanışması yeterli olacaktır.

Son yıllarda futbol dışında diğer spor dallarına ait müsabakalarda olumlu yönden değişim yaşanıyor.

Salonların fiziksel durumlarının haber noktasına gelmeden sağlıklı hale gelmesi lazım.

Çocuk ve gençleri bekleyen tehlikelerin son yıllarda artış gösterdiği herkes tarafından biliniyor. Tehlikelerden uzak kalmak için sporun en büyük kalkan olduğunu unutamamak lazım.

İlimizde ne kadar çok spor alanları olursa bilinen tehlikeler o kadar uzaklaşır.

Fırat salonunda yapılan cimnastık müsabakalarını izlerken bunları düşünmeden edemedim.

Çocuklarını cimnastik sporuna yönlendiren başta aileler ve antrenörleri olmak üzere herkes kocaman bir teşekkürü sonun kadar hak ediyor.

Cimnastık İl Temsilcisi Erol Bingöl’ün bu tür organizasyonların daha etkili ve halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarında yanında olduğumuzu bilmesini isterim.

Yapılan müsabakalar sonunda derece giren illerin hangileri olduğu beni o kadar ilgilendirmiyor.

O yaştaki çocukların salondaki heyecanları ve hareketleri kusursuz yapmaları zaten kendilerini ilk sıraya taşımış durumda

Yaptıkları her hareket hayatın içinde olan bütün tehlikelere karşı yapıldığını herkese gösterdiler.

Şimdi sıra bu spor dalının yukarıya taşınması noktasında gerekli çalışmaların yapılmasına kaldı.

Başta Cimnastık il temsilcisi olmak üzere ilimizdeki okulların beden eğitimi öğretmenlerinin öz verili çalışmaları ve yaz okullarının daha aktif hale gelmesi halinde jimnastik sporu ülke genelinde daha başarılı olacaktır.

Tıpkı Çağrı Adıyaman örneğinde olduğu gibi.

Müsabakalar esnasında çocukların yaptıkları hareketlerin zorluk derecesine, ilgililerinde aynı şekilde karşılık vermesi ilk olumlu adım olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları