Abdullah Ergün

Altın jenerasyon

Abdullah Ergün

Dünya kupası Perşembe günü ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan maçıyla başlayacak. Geride kalan mücadelelerini çok uzağında favori takım sayısının fazla olması kaliteli maç sayınsın fazla olacağını gösteriyor.

Bu takımların başında Fransa geliyor.

1998 yılında kendi ülkelerinde yapılan şampiyonada kupayı kazanan “horozlar” bu şampiyonada yakaladıkları altın jenerasyondan aynı başarıyı bekliyor

UEFA Avrupa Ligi finalinde sakatlanan Olympique Marsilya’dan Dimitri Payet’in yanı sıra Anhony Martial (Mancherter United), Alexandre Lacazette (Arsenal) Adrien Rabiot ( Paris Saint-Germian) Kingsley Coman ( Bayern Münih) kadroya alınmadı

2018 Dünya Kupası’nda Avustralya, Peru ve Danimarka'nın bulunduğu C Grubu'nda mücadele edecek Fransa'nın kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Alphone Areola (Paris Saint-Germain), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Olympique Marsilya

Savunma: Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Presnel Kimpembe (Paris SaintGermain), Benjamin Pavard (Stuttgart), Benjamin Mendy (Manchester City), Djibril Sidibe (Monaco), Adil Rami (Olympique Marsilya), Samuel Umtiti (Barcelona), Raphael Varane (Real Madrid)

Orta saha: Blaise Matuidi (Juventus), N'Golo Kante (Chelsea), Steven N'Zonzi (Sevilla), Paul Pogba (Manchester United), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvet: Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Thomas Lemar (Monaco), Nabil Fekir (Olympique Lyon), Florian Thauvin (Olympique Marsilya), Ousmane Dembele (Barcelona).

1998 yılında kazandıkları şampiyonlukta rakipleri olan Brezilya ve Almanya’nın performansları ev sahibi takıma büyük avantaj olmuştu.

Zdanie Zidane’nın müthiş futbolu, kaleci Barthez,savunmada Blanc,Desially,orta sahada Karembeu, Djorkaeff,forvette Pires,Trie Henrry ve Trezeguet ile mutlu sona  ulaşan Fransa mili takımı Rusya’da yapılacak olan şampiyonada yeni jenerasyonundan şampiyonluk bekliyor.

Kadroda bulunan futbolcuların çoğunluğunun futbolda ön plana çıkan ülkelerde futbol yaşamlarını sürdürmeleri kendileri için büyük avantaj.

Kylian Mbabpe,Dembele gibi hücumda çok etkili oyuncuların olması, savunmada fizik olarak çok iyi konumda olan Mendy,Varane,Umtiti ile savunmada fazla sıkıntı yaşamazlar.

Atletico Madrid’de etkili bir performans ortaya koyan Antonie Griezmann faktörünü de düşündüğümüz zaman Fransa’nın altın jenerasyon takımın şampiyonluğa ulaşması sürpriz sayılmaz.

Yıllarca İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya’nın gerisinde kalan Fransa Liginde son yıllarda Monaco, Marsilya ve takimin el değiştirmesinden sonra Paris Saint-Germian takımlarında yaşanan olumlu değişimler Fransa liginin takip oranını yukarıya taşıdı.

Özellikle Paris Saint-Germian takımının yaptığı flaş Neymar ve Klylian Mbabpe transferleri ülke futboluna olumlu katkılar sunmaya devam ediyor.

Rusya’da yapılacak şampiyonada Brezilya, Almanya, İspanya, Arjantin, Fransa ön plana çıkıyor.

Sürpriz takım konumunda Belçika ve Fas bulunuyor.

Fransa’nın altın jenerasyonun bir benzeri Belçika’da da yer alıyor.

Tamamı yurt dışında futbol yaşamlarına devam eden simlerden oluşan Belçika takımının bazı favori ülkelerin başına bela olacağı bekleniyor.

Fas için ayrı paragraf açmak lazım. Yeni Malatyaspor’da görev yapan Khalid Boutaip hücum bölgesinin en önemli ismi.

Dirar, Abramad gibi etkili kenar oyuncuların olması golcü futbolcu için büyük avantaj.

Teknik kapasitesi yüksek oyuncu sayısının fazla olması kendilerini şampiyonaya taşıdı.

Bundan sonra ortaya koyacakları futbol hem ülke tanıtımına hemde transfer sezonunda sahadaki futbolcuların değerlerini yukarıya taşıyacaktır.

Yeni Malatyaspor yönetimi kadar Malatyalı futbolseverlerinde gözleri Khalid Boutaip üzerinde olacak.

Yazarın Diğer Yazıları