Abdullah Ergün

Aleksic'in koşusu

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor, ligde farklı hedeflere gitmenin getirisini en iyi şekilde kullanmaya devam ettiriyor.

Akhisarspor maçında sadece alnına skorun konuşulması Erzurumspor maçını daha önemli hale gelmesi için yeterli nedenlerin başında geliyor.

Süper ligde iki haftada dört puan hedefinin fazla yaşayamayan takımların aksine Yeni Malatyaspor bunu fazlasıyla yaşıyor.

Erzurumspor maçından önce sakat ve cezalı futbolcular konusunda sıkıntılı hale gelen ve zorlu deplasmanda nasıl bir kadro ve nasıl bir sonuç alınacağını bekleyenler Yeni Malatyaspor ’un yine bilinen futboluyla maçı kazanması haftanın önemli konu başlıkları arasında ilk sırada yer aldı.

Adem sakat, Khalid ve Guilherme sarı kart cezalısı, Erkan kulübede, buna paralel Etimesgut ile yapılan Ziraat Türkiye kupası maçında oyuna sonradan dahil olan ve iyi bir performans ortaya koyan Eren sahada, Rahman takımın joker oyuncu konumda olmanın getirisiyle savunmanın solunda,

Pereria ve Aleksic kenar hücum oyuncu konumda, Ahmet, Murat ve Donald ile orta sahayı kontr5rol altına alma düşüncesiyle zorlu deplasmanda yerini alan Yeni Malatyaspor, yine farklı bir oyuncu kadrosu ve bazı oyuncularında değişik görev yerlerinde olmalarına rağmen Erol Bulut’un istediği oyun anlayışla önemli bir galibiyet aldı.

Ligde yaşanan sürpriz sonuçlara baktığımız zaman Yeni Malatyaspor’ un almış olduğu galibiyetin önemi daha çok anlaşılıyor.

Erzurumspor’un penaltı ile kazandığı gol öncesi hücuma çıkarken top kaybı yapan Aleksic’ın ısrarla geriye doğru yaptığı koşu ve yaptırdığı penaltı bu takımın birlikte oynamanın ortaya çıkardığı arkadaşlık ortamının ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

Futbolun içinde bunlar her zaman var. Aleksic yaptığı hatanın kalan maçlara yaşanmayacağı bir dersi geride bıraktı.

Benim açımdan isyan derecesine geriye yapmış olduğu koşu maçın unutulmaz anları arasında yer aldı.

Aleksic ve diğer futbolcular bu takımın geldiği noktaya katkı yapan isimler…

Sakatlık sonrasında kadroda yer alan Donald Murat Yıldırım ve Ahmet’in ekstra işler yaptığı maçta attığı gol ile kalitesini ortaya koydu.

Erzurum gibi zorlu bir deplasmanda ilk ayrıyı geride tamamlayıp maçı farklı kazanmak kolay bir şey değil.

Teknik Direktör Erol Bulut ikinci yarıda yapmış olduğu hamlelerle maçın geri kazanılmasına büyük katkı yaptı.

Yüksek rakım, ilk yarının bitmesine az bir zaman kala futbolcularda yaşanan fiziksel düşüşlere rağmen yüksek yüzdeyle maçı tamamlayan Yeni Malatyasporlu futbolcular kalan maçlar içinde büyük avantaj sağladılar.

Adem, Guilherme ve Khalid gibi önemli oyuncuların olmamasına rağmen maçın kazanılması bu takımı özel hale getiriyor.

Kaleci Fagnolle maçlar oynadıkça adından daha çok söz ettiriyor.

Eren görev verildiği zaman işini en iyi şekilde yaparken, Akhisar maçının şanssız ismi Erkan oyuna dahil olduktan sonra farklı bir oyunla rakip savunmanın dengesini bozuyor.

Aynı şekilde ikinci golde savunmanın sağında görev yapan Issam yine klasik hücum aksiyonları sonunda Eren’e yaptığı asitle bu kadronun önemli oyunculardan birisin olduğunu yine gösterdi.

Yeni Malatyaspor için “iyi takım” benzetesini yaptığım zaman bazı arkadaşlar o kadar abartılacak bir takım değil demişlerdi.

Ligin en mütevazı takımı olan Yeni Malatyaspor, zorlu Erzurumspor deplasmanında “bu takım iyi takım” diye yazdığım ilkyazımın üstünden aylar geçmesine rağmen düşüncemin arkasında durmaya devam ediyorum.

Bu Takım İyi Takım.

Bunu ligi takıp edenler de söylüyor.

İçimizde bu takımın hala eleştirilmesine de çok üzülüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları