Abdullah Ergün

2.Amatör Küme

Abdullah Ergün

Malatya 2. Amatör küme maçlarını mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıyoruz.

Geçtiğimiz hafta ligin ilk iki sırasında yer alan Çöşnük spor ile Malatya Galataspor arasındaki maçı seyretme şansını yakaladık.

2. Amatör küme maçlarında fazla yaşanmayan futbol bizleri mutlu etti. Gerek Çöşnükspor gerekse Malatya Galataspor takımlarının topu yere indirip oyunu geriden kurmaları futbol adına çok güzel görüntüler ortaya çıkartı.

Özellikle lider Çöşnükspor’un bu düşünceye uygun futbolcu sayısının fazla olması kendileri için büyük avantaj teşkil ediyor.

Hücum bölgesinde Mehmet Demirel’in orta saha oyuncularına koşu yolu yaratan futbol anlayışı oyundan çıkana kadar kusursuz işleri.

Aynı şekilde Malatya Galataspor’da Fehmi’nin orta sahadaki etkili futbolu Çöşnükspor’un savunması için büyük tehlikeler oluşturdu.

Futbol adına güzel şeylerin yaşandığı maçta geriye düşmesine rağmen Malatya Galataspor’un maçı çevirmek için verdiği mücadele, ayağa iyi pas yapan Çöşnükspor’un pas trafiğini maçın belli bölümlerinde sıkıntıya soktu.

Maç için akılda kalan ayrıntıları arasında iki takımın üst liglerde yer alan takımlar gibi topu iyi kullanmaları oldu.

Bu düşüncenin tek eksik yönü, bölgeler arasındaki bağlantının yapılma süresinin fazla olmasının kendilerine için şimdilik olumsuz durumun ortaya çıkarması oldu

Savunmadan paslarla ikinci bölgeye çıkma düşüncesi, oyunu kenarlara açma, hücum bölgesine sürpriz oyuncuları sokma düşüncesinin zamansal olarak daha aşağıya çektikleri zaman daha etkili takım olacaklar.

Saha içinde yaşanan olumsuzların başında ise bazı futbolcuların rakibe, hakeme hatta kendi antrenörlere karşı olumsuz davranışları oldu.

Futbol yıldızlarına fiziki olarak benzeme düşüncelerine saygı duymam kadar bazı pozisyonlarda yaşanan olumsuzluklar ortaya kocaman bir hayal kırıklığı yaşattı.

Yıldız futbolcuların görüntülerini yapacağınıza onların sahaya yansıtmış olduğu futbolu ve centilmenliklerini yapsalar daha iyi olur. Maçın hakemi antrenörlerden birini saha dışına yolluyor.

Saha içindeki futbolcu saha içindeki isyanını kendi, hocasına yükleme çalışıyor.

Oysa saha içinde yaşanan futbolun bütün olumsuzların çok üstünde olmasını kendi futbol anlayışıma daha yakın tutmaya çalıştım.

Saha içindeki futbolcuların ve kenardaki antrenörlerin heyecanını anlıyorum. Fakat sahaya yansıyan pozitif futbolun daha ileriye taşınması için göze hoş gelmeyen görüntülerin yaşanması lazım.

Özellikle gelişime açık genç futbolcuların geleceği için antrenörlerine inanmaları ve saygı göstermeleri lazım.

Yeterlilik noktasında bazı eksiklikler olabilir. Fakat bunun karşılığını olumsuz tepki olarak koymamaları lazım.

Futbolun ilk basamaklarında gezinen genç futbolcuların öğrenecekleri çok şeyler var.

Bunun için kendi takımı antrenörleri kadar, Mehmet Demirel ve İsmail Başar, Serdal Dağılmışgül gibi tecrübeli futbolcuların saha içindeki deneyimlerinden faydalanmaları lazım.

Daha önce 2. Amatör küme maçlarında topun yer indirildiği ve ayağa pasların fazla yapıldığı maçları fazla izlememiştim.

Bu sene Malatya İdmanyurdu, Malatya Galataspor ve Çöşnükspor bu düşünceyi değiştiren takımlar oldu.

Bu düşünceye sahip takım sayısının fazla olması Malatya futbol için büyük avantaj olacaktır.

Malatya Galataspor ile Çöşnükspor’un sahaya yansıttıkları futbol bu düşüncenin son örneği oldu.

Saha içinde bazı futbolcuların yaptığı olumsuz görüntülerin bir daha yaşanmaması en büyük dileğimiz.

Yazarın Diğer Yazıları