Yatırımlar artacak

AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen 'Halk Günü'nde konuşan AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı, Ak Parti iktidarında Malatya'ya kamu, belediye ve özel yatırımlardan oluşan yaklaşık 19 milyar tutarındaki 133 yatırımın kazandırdıklarını söyledi. Kahtalı, Malatya'nın da içerisinde bulunduğu cazibe merkezlerine yönelik 6.Bölge devlet teşviklerinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasıyla birlikte Malatya'ya yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

Yatırımlar artacak

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve teşkilat üyeleri ile birlikte AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen 'Halk Günü' buluşmalarına katıldı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 15 günde bir 'Halk Günleri' düzenleyeceklerini söyledi. AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 2002 yılında ülkeyi büyütmek, kalkındırmak ve milletin refahını arttırmak amacıyla göreve geldiklerini, 2023 yılında da aynı hedefle çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.

Ülkemizi yarınlara taşıyacağız

Eski Türkiye'nin yol açtığı bütün sorunları çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kahtalı, "Türkiye terörü bitirme noktasına getirmiş, enerji, teknoloji, sanayi, sağlık ve eğitim alanlarında atağa kalkmış bir ülke. Elbette ki bu yaptıklarımız yetmeyecek elbette ki daha iyilerini yapacağız. İnşallah milletimizin desteğiyle 2023 yılında da bir kez daha göreve gelerek ülkemizi daha güzel yarınlara el birliği ile taşıyacağız. Biz AK Parti'yiz son 20 yılda neler yaptıysak emin olun ilerleyen yıllarda da aynısının daha fazlasını yapacağız. Yeni ve büyük Türkiye düsturuyla hareket ederek milletimizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

İlçelerimizi yatırımla kalkındıracağız

Malatya'da yapılan çalışmalara değinen Milletvekili Kahtalı, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde kamu, belediye ve özel yatırımlardan oluşan yaklaşık 19 milyar tutarındaki 133 yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdiklerini anımsattı. Kahtalı, "Eğitimde 5 bin 236 adet yeni derslik kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ilkokul ve ortaokul için 23, liselerde 21. Sadece ilimizde eğitimde 2 milyar 200 milyon lira tutarında 129 proje var. Bu projeler tamamlandığında derslik başına düşen öğrenci sayısı 17-18 civarında olacak. Gençlik ve sporda 7 bin 848 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 56 spor tesisi inşa ettik. Bölgenin en büyük mahalle bazındaki spor kompleksini Yeşilyurt ilçemizde Kaynarca Mahallemize kazandırıyoruz. Kale ilçemize de Battalgazi ilçemize de Gençlik Merkezleri kazandırdık. Diğer ilçelerimize de kazandırıyoruz. Çevre ve Şehircilikte; 24 Ocak depreminin ardından TOKİ vasıtasıyla Malatya'da hayata geçirdiğimiz 17 bin 843 konut projesi üzerine İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında 2 bin 791 sosyal konut ve 500 işyerinin kuralarını çektik. Sağlıkta toplamda 68 sağlık hizmet tesisini şehrimize kazandırdık. 2022 yılında, Battalgazi Devlet Hastanesi ve Doğanşehir Devlet Hastanesi, Doğanyol entegre devlet hastanesini hizmete açtık. Böylelikle Malatya'mızın 13 ilçesine de hastane kazandırmış olduk. Ulaştırmada 36 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 463 kilometreye ulaştırdık. 1 milyar 128 milyon lira tutarındaki 53,5 kilometrelik Malatya Kuzey Çevreyolumuzun 26,1 kilometresini Nisan ayında hizmete açtık. Geri kalanı da inşallah 2023'te hizmete açacağız. Tarım ve ormanda şehrimize 14 baraj, 12 sulama tesisi, 48 taşkın koruma tesisi ve 10 hidroelektrik santrali inşa ettik. İlçelerimizin hükmet konaklarını da emniyet binalarını yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Bu yıl inşallah Kuluncak Doğanşehir, Yeşilyurt hükümet konaklarını ve emniyet binalarını da yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Modern bir adliye binası yapacağız

Enerjide, Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Akçadağ ve Darende ilçelerimize doğal gaz arzı sağladıklarını ifade eden Kahtalı, "Diğer ilçelerimizde altyapı çalışmaları devam ediyor. Yeşiltepe'de proje tutarı yaklaşık 1,5 milyar TL tutarında modern bir adliye binası yapacağız. Malatya'mızda Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi kuruldu. Bunun için yer tespitini yapıldı. Tespit edilen yerin satın alınma işlemleri tamamlandı ve Malatya'mızda kısa bir süre sonra bölge adliye mahkememiz açılacak. Malatya'nın da içerisinde bulunduğu Cazibe merkezlerine yönelik 6.Bölge devlet teşviklerinin 2024 yılı sonuna kadar uzatıldı. Böylece yeni yatırımlar artarak devam edecek. Organize Sanayi bölgelerimizde kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor ve Malatya'nın 50 yılının sanayi yatırımlarının sorununu bertaraf edecek arıtma tesisine inşa ediyoruz. Malatya havaalanı terminal binası inşaatı devam ediyor bu yıl inşallah açacağız. Daha birçok yatırımı hizmete açtık" dedi.  Kahtalı, milletin gönlündeki yerini güçlendirmekte kararlı olduklarını dile getirerek, "Varsın birileri, ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, varsın birileri, kendi saplantılarını, ülkenin ve dünyanın gerçeği sanarak hayal âleminde yaşamaya, kendi halkına ve devletine karşı kin kusmaya devam etsin. Bizler ülkemizi kalkındırmak, milletimizi müreffeh hâle getirmek için yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.