Yaşlı hizmetleri beğeniliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen yaşlı hizmetleri kapsamında Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Yaşlı hizmetleri beğeniliyor

Bu amaçla, kuşaklar arası iletişimi sağlamak, yaşlıyı topluma kazandırmak, özgüvenini oluşturmak, insanlara bağımlı halden bağımsız hale getirmek, yaşlıyı sosyal hayatın içerisinde çekerek onları aktif hale getirme çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülmeye devam ediyor. Yaşlıları bir arada tutmak ve çevreleri ile olan iletişimlerini canlı tutmak amacıyla geçen yıl hayata geçirilen Vefa Konağına ilgi günden güne artmaya başladığı belirtildi. Vefa Konağı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Aile Sosyal ve Çalışma Bakanlığı sponsorluğunda yaşlılarımızın yerinde yaşlanmasını destekleyen, aktif ve sağlıklı yaşam sürdürmesine katkıda bulunan bir proje olarak geçtiğimiz yıl hayata geçmişti. Programın amacının başında ise ilimizde yaşayan bakacak kimsesi bulunmayan, günlük yaşam aktivitelerini yapmakta zorluk çeken ve evlerinde bakılmaya ihtiyaç duyan 65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların ev temizliği, kişisel bakımları, ev tadilat bakım ve onarımları gibi hizmet vermek olduğu ifade edildi. Bununla birlikte Sosyal alanda da hizmet veren kurum 65 yaş ve üzeri yaşlıların katılabilecekleri el sanatları kurslar, geziler, seminerler ve etkinliklerle yaşlıların elinden tutuluyor. Geçtiğimiz yıl ortalarında açılan Vefa Konağında ise bugüne kadar 306 ev temizliği, 122 ev tadilat bakımı, 425 kişisel bakım hizmeti yapılarak ihtiyacı olanların da ev eşyalarının temin edildiği belirtildi. sosyal ve kültürel alanda da sürdürülen faaliyetler içerisinde en fazla dikkat çeken etkinlik ise 16.sı düzenlenen aktif yaşlanma seminerlerine bin 191 katılımcının katıldığı belirtildi. Diğer yandan yıl içinde kurumdan talepte bulunan 567 kişiye ev temizliğinin yanında evinde tadilat bakım onarım yapıldığı hatırlatılarak, 3 bin 285 yaşlıya ulaşıldığı bildirildi.

Kadınlardan vefa konağı talebi

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Vefa Konağı’ndan ise yaşlıların memnuniyeti gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Konağı kullanan yaşlılar, eğitim durumlarına, kültürel yapılarına göre arkadaş bulduklarını kaydederek, kapasitenin artırılmasını istiyorlar. Diğer yandan zaman zaman Vefa Konağını ziyaret eden kadınlardan da özel talepler geliyor, “Ya bize de Vefa Konağı yapın. Ya da haftanın belirli günlerinde biz de bu alanları kullanmak istiyoruz diyerek” belediye yetkililerine bizler vasıtasıyla ulaşmak istiyorlar.