Yası millet ilan etti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, 'Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti' diye konuştu. 

Yası millet ilan etti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan 12 asker için iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Basın açıklaması yapan Yıldız, “Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!” ifadelerini kullandı. 

Yası millet ilan etti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları, Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda partililerin katılımı ile gerçekleştirilen açıklamada terörü lanetleyerek, “‘Artık Yeter’ demek için buradayız” dedi. 

Yası millet ilan etti 

Her birinin ayrı bir hikayesi var 

Yıldız, Pençe-Kilit bölgesinde şehit düşen askerlerin isimlerini okuyarak,
“Piyade Teğmen Ramazan Günay,

Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan,

Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı,

Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz,

Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem,

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan,

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın,

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca,

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu,

Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar,

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak,

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan.

Yası millet ilan etti 

Şehitlerimizin her birinin ayrı bir hikayesi, arkada bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri var.

Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz! Toprağa verdiğimiz kahraman evlatlarımızın, bütün şehitlerimizin aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu. 

Yası millet ilan etti 

İki gecede 12 Şehit 

Aynı operasyon bölgesinde iki gece içerisinde 12 şehit vermemiz hepimizi derin bir endişeye sürüklediğini söyleyen Yıldız, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, askerlerimizin güvenliği için, ilk andan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdik. Bütçe görüşmelerini sürdüren Meclisimizin derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclis’e gelerek milletvekillerini bilgilendirmesi gerektiğini söyledik. Biz milli birlik ve beraberlik duygularımızı ifade edip bu sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken; iktidar sahipleri kendi sorumluluk alanlarını unutturma hedefiyle yine büyük bir oyunun, aldatmacanın, algı operasyonlarının peşine düştü.  Her şeyden önce üç günlük milli yas ilan edilmesini talep ettik. Suudi Arabistan Kralı için üç gün yas ilan edenler, bayrakları yarıya indirenler oralı olmadılar. Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak yas ilan etmedi, yası milletimiz kendi ilan etti” ifadelerini kullandı. 

Yası millet ilan etti 

Arkasında olmayacağız 

Yıldız, “Bizler, şehit cenazelerinde cenaze sahiplerine saygısızlık yapanların, siyasi militanlarıyla tehlikeli provokasyonlara girişenlerin, bir eli bayrağa sarılı tabutun üstündeyken diğer elinde mikrofonla cenazeyi mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Yası millet ilan etti 

Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgül Özel’in ifadelerini tekrarlayarak, ‘Artık Yeter’ diyerek sözlerine ekledi.