Yaşatmak için bizi yaşatın

25 Eylül Dünya Eczacılık Günü vesilesiyle açıklamalarda bulunan Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, Covid-19 salgınında vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ederek, 'Yaşatmak için yaşamak istiyoruz, renklerimizi kaybediyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yaşatmak için bizi yaşatın

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Ebru Sönmez, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu. Sönmez, Mart 2020'den bu tarafa ülkemizde görülen Covid-19 (coronavirüs) ile mücadelede ön saflarda mücadele eden eczacıların, burukta olsa eczacılık günlerini kutladığını söyledi.  Eczacıların sağlıkta önemli bir yer aldığını ifade eden Sönmez, "Dünya eczacılık günü 25 Eylül her sene dünya genelinde kutlanıyor. Eczacıların önemi, geçmişten günümüze kadar herkes tarafından biliniyor ama pandemi süresince ne kadar güvenli ve önemli sağlık danışmanlıkları olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Bu pandemi süreci bize bir savaş ortamı gibi görünüyor. Bu savaş ortamında da bir sağlık ordusu var. Sağlık ordusunda da en önde savaşan biz eczacılar, her zaman özveriyle işimizi, hastalarımızı önemseyerek işlerimize devam ettik. Görevimizi hiçbir şekilde aksatmadan en ön saflarda çalışmaya devam ettik. Bu safhada, özellikle yaşlı, kronik hastalığı olan eczacılarımız özveriyle çalışmaya devam ettiler. Özveriyle çalışan tüm eczacılarımıza emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin dünya eczacılık günlerini kutluyorum. Bu sebeple de vefat eden eczacılarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu. 

Vatandaşa çağrı

Salgına karşı vatandaşın daha duyarlı olmasını isteyen Sönmez, "Maalesef covid'den dolayı vefat edan arkadaşlarımız oldu. Tek mutlu yanımız Malatya'da olmadı çok şükür. Türkiye'nin dört bir yanında ölen eczacılarımız oldu. Hatta bugün yeni haber geldi, Kahramanmaraş'ta Ahmet Tanış eczacımız maalesef vefat etmiş. Bununla alakalı evet çok çok üzülüyoruz. Mesleğimiz kan kaybediyor. Sağlık çalışanları yaşatmak için yaşamaları gerekiyor. Onun içinde hastalarını biraz daha bilinçli yaklaşması lazım. Burada sadece bize değil, tüm halkımıza görev düşüyor. Bugün sosyal medya üzerinden vefat eden eczacı arkadaşlarımız için hesaplarımızı karattık ve yaşatmak için yaşamak istiyoruz, renklerimizi kaybediyoruz sloganını verdik" şeklinde konuştu.