Yaşam merkezi ücretsiz olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana, İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde şehit ve gazi ailelerinin ücretsiz yaralanabileceği birçok tesisin olduğunu belirterek, 'Malatya'da binlerce şehit ve gazi yakını yok, o nedenle bir uzvunu kaybetmiş ve spor yapmak, yüzmek zorunda kalan gazilerimiz var. Onlar için yaşam merkezlerinin ücretsiz olmasını istiyoruz' dedi.

Yaşam merkezi ücretsiz olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 

Bu vatan için bedel ödedik

Ziyarette konuşan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Muharrem Kıbrız, bizler şehit ve gazi aileleri olarak siyasi kanadın, hangisi olursa olsun kapının herkese açık olduğunu söyledi. Kıbrıs, "Bizler bu vatan, toprak ve bayrak için bedel ödemiş kişileriz. Bizim hiçbir zaman siyasetle işimizin olmadığını, herkesle aynı mesafede birlik ve berberlik içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler memleketimizin güzel yönetilmesini ve bizlere destek verilmesini istiyoruz. Siyasilerin de bizlere karşı duyarlı olacağından şüphemiz yoktur. Şehir ve gazi yakınları olarak bizleri ziyarete gelen Sayın vekilim ve yönetimine teşekkür ederim" dedi. 

Şehit arasında ayrımcılık yapılmamalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,  şehit ve gazilerin hepimizin ortak paydası olduğunu belirterek, şehit ve gaziler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirtti. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nin bir simit tezgâhı veya halk ekmek büfe açılacağı zaman önceliği şehit ve gazilere verdiğini ifade eden Ağbaba, "Eğer oradan artan olursa diğer vatandaşlara veriyor ve şehitler arasında da ayrım yapmıyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyelerimiz çeşitli hizmetler veriyor. Örneğin spor salonları ve yaşam merkezleri gibi alanlarda şehit ve gazi yakınlarımız ücretsizi yararlanıyor. Buradan Malatya Büyükşehir Belediyesine ve merkez ilçe belediyelerine çağrı yapmak istiyorum. Malatya’da binlerce şehit ve gazi yakını yok, o nedenle bir uzvunu kaybetmiş ve spor yapmak, yüzmek zorunda kalan gazilerimiz var. Onların için yaşam merkezlerinin ücretsiz olmasını istiyoruz. Biz bunu belediye meclis grubumuzda da gündeme getireceğiz. Ayrıca Adana, İstanbul ve Ankara gibi birçok ilde şehit ve gazi ailelerinin yaralanacağı yerler var. Küçük belediye bile bunu yapabilir. Malatya’ya da böyle bir merkez kazandırılması lazım. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a söylüyorum, gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın gelip dertleşeceği, birbirinden haberdar olabileceği bir merkez lazım. Sosyalleşme ve acılarının unutulması için böyle bir yer lazım. Ayrıca bir şeyinde altını çizerek söyleyeyim şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapmak bu vatana kötülük yapmaktır" şeklinde konuştu.