Yardım elinin uzatılmasını bekliyor

6 Şubatta meydana gelen depremlerde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da depremin ardından bıraktığı hikayeler çıkmaya devam ediyor.  Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesinde babadan kalma değirmeni yıkılan Muazzez Nergis, deprem sonrasını kimseye ulaşamadığını, şimdilerde her gün değirmenin olduğu yere gelerek bir yardım elin uzatılmasını bekliyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yardım elinin uzatılmasını bekliyor

6 Şubat tarihli iki yıkıcı depremin üzerinden gün geçmiyor ki hüzünlü bir hikaye çıkmasın. Depremde büyük yıkma uğrayan ve hayatın neredeyse durma noktasına geldiği Malatya'da yaşayan ve babadan kalma değirmeni işleten Muazzez Nergis’in değirmeni depremde yıkıldı. Yıkılan binanın enkazında yakınını kaybeden Nergis, deprem anı ve sonrasında kimsenin kendisine el uzatmadığı, şimdi ise yıkılan değirmenine gelerek yetkililerin kendisine ulaşmasını bekliyor. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesinde yaşayan ve 25 yıldır babadan kalma değirmenini işleten 55 yaşındaki Muazzez Nergis o zor anları gazetemize anlattı. Daha önce Elazığ depremini de yaşadığını söyleyen Muazzez Nergis, " 6 Şubat depremlerinde ev büyük hasar aldı evim ve iş yerim tamamen yıkıldı. Bir tane gelinimiz vardı. Depremde enkaz altında kaldı. 3 gün başında bekledik devletimiz kavuşamadı. 3 gün sonra kendi imkanlarımızla kepçeyle cenazesini çıkarttım. 4. günü cenazesini defnettim. 3 katlı binam vardı altında değirmen vardı. Değirmenim, evim hepsi yıkıldı. Şu anda kalacak yerim yok, açıktayım. Şu çadırda kalmaktayım. İş yerinin yapılmasını istiyorum mağdurum devletten yardım bekliyorum. Hiçbir gelir kaynağım yoktur. Bana ulaşmalarını istiyorum. En kısa zamanda iş yerimin yerine yeni iş yeri yapılmasını istiyorum. Tekrar işime dönmek istiyorum. Devletimizden yardım bekliyorum" dedi. 

Yaşananları dışarıdaki insanların anlaması zor

Evinin, iş yerinin hepsinin bir anda yerle bir olduğunu anlatan Nergis, " Yaşananları dışarıdaki insanların anlaması zor, zengindik bir gecede fakir olduk, gelinimizi kaybettik. O acımızı kat kat arttırıyor. Hava şartları çok zorluydu. Allah kimseye böyle bir imtihan vermesin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.