Yardım bekliyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi'nde 2020 Temmuz ayında çıkan yangında evi yanan Halil Yiğit, sosyal yardımlaşma ve bazı hayırsever vatandaşların desteğiyle ayağa kaldırılan evin halen tam kullanışlı hale gelmediğini belirterek, hayırseverlerden yardım bekliyor.

Yardım bekliyor

Yeşilyurt ilçesi Kaynarca Mahallesi, Halk Sokak'ta oturan Yiğit ailesinin evleri 2020 yılın Temmuz ayında çıkan yangın sonrası zarar gördü. Evin çatısı ve tavanını sosyal yardımlaşma tarafından karşılarken su, elektrik, diğer inşaat malzemeleri sosyal medyada yapılan paylaşım sonrası bazı hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmaya başladı ama evin eksikleri çok. Bu anlamda evi yanan üzgün baba Halil Yiğit, yardımsever vatandaşlardan destek bekliyor. 

Evin eksikleri çok

Evi yanan baba Halil Yiğit, en çok kızlarının çeyizlerine üzüldüğünü ifade eden Yiğit, "Evde çıkan yangının sebebi, çocuk elinde sigara ile uyumuş, perdelerin tutuşması ile birlikte evimiz yandı. Yangınla birlikte 15 gün içerisinde AFAD'a bildirmemiz gerekiyormuş. Bilmediğimiz için bildirim yapmadık. 15 gün geçtiği içinde dilekçemiz zaman aşımına uğradığı için kabul görmedi. Sosyal Yardımlaşmaya dilekçe verdik. Sosyal yardımlaşma 5 bin lira para verdi. O parayla birlikte evin tavanı ve çatısını yaptırdık. Geri kalan malzemelerimizi alamadık. Eşyalarımızda yandı. Beyaz eşyalar, kızlarımın çeyizleri her şeyleri yandı. En çok üzüldüğümde kızlarımın çeyizleri oldu. İtfaiyede zaten evin içi ve dışının tamamen yandığını dair rapor tuttu. Evimiz 2020'yılının 7. Ayında yaşanmıştı. O günden bugüne maddi imkanlarımız olmadığı için evimizi yaptıramadı. Belediyeye dilekçe verdik hiçbir yardım alamadık. Eşya konusunda da yardımcı olan olmadı. Aşağıda ağabeyime ait olan bir ev var geçici olarak orada oturuyoruz" şeklinde konuştu.