Yaralar sarılana kadar buradayız

6 Şubat tarihli depremlerde büyük yıkma uğrayan Malatya'da depremin ilk anından itibaren yardıma gelen Başakşehir Belediyesi ekipleri, kurdukları yardım tırıyla vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuyorlar. Başakşehir Belediyesi, konutlar teslim edilene kadar Malatya'da kalıp vatandaşların yaralarını sarmaya deva edecek. 

Yaralar sarılana kadar buradayız

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan iki depremin ardından kentte yaralar sarılıyor. İstanbul Başakşehir Belediyesi ekipleri, depremzedelerin yaralarını sarmak için depremin ilk gününden beri Malatya’da var gücüyle çalışıyor. Başakşehir Belediyesi ekipleri, Malatya kent merkezinde kurduğu yardım tırında vatandaşlara ikramlarda bulunuyorlar. 

24 saat hizmet vermekteyiz

Yapılan yardım çalışmalarını gazetemize anlatan Başakşehir Belediyesi yardım ekibinden Çoşkun Cırık, depremin ilk anından itibaren dönüşümlü olarak Malatya’ya geldiklerini belirterek, “Başakşehir Belediyesi ekibi olarak hizmet vermekteyiz. Biz ekip olarak depremin ilk gününden beri dönüşümlü olarak buradayız. Öncelikle bulunduğumuz araçtan başlayayım. İki kişilik ekiple birlikte dönüşümlü olarak buradayız. 24 saat hizmet vermekteyiz” dedi.

3 saat uyku ile çalıştık

 Cırık, yaklaşık olarak 17 ekiple ilk günden beri sahada olduklarını vurgulayarak, “Her türlü su gıda battaniye yardımları yapıldı.  Hatta diğer arkadaşlar 2-3 saat uyku ile çalışmalarına devam etti. Bizim gibi temel ihtiyaç malzemeleri haricinde fen işleri olarak konteyner kurulumu içinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.  

Konutlar teslim edilene kadar buradayız

Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Cırık, “Başkanımız konutlar halka teslim edilene kadar burada çalışmalarımıza devam etmemiz gerektiğini belirtti. Bu alanda ki araçlarımızla halkımıza barınma yeme içme gibi hizmetler sunuyoruz. Yemek yapım ekiplerimiz mevcut çadırlarımızda yemek dağıtımımız mevcut. Burada gönüllülük esaslı olarak çalışıyoruz. Ailesinden 70 gün ayrı kalan arkadaşlarımız oldu. Kardeşlerimiz burada zor şartlar altındayken yardımcı olmadan yapamadık. Tüm Malatya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.