Yapılan zam yetersiz

Emekli maaşlarının enflasyon rakamlarının altında ezildiğini belirten Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, 'Enflasyon rakamları bildiğiniz gibi yüksek seviyelerde. Bu enflasyon rakamları arasında bize verilen zam yüzde 5'lik bir oran. Bu oran bizleri tatmin etmiyor' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yapılan zam yetersiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli maaşlarının enflasyon rakamlarının altında ezildiğini belirten Tüm İşçi Emekliler Dul ve Yetimler Derneği (TÜMİŞDER) Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, “Enflasyon rakamları bildiğiniz gibi yüksek seviyelerde. Bu enflasyon rakamları arasında bize verilen zam yüzde 5'lik bir oran. Bu oran bizleri tatmin etmiyor” dedi.
Dernek binasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Tangüner, emeklinin sıkıntı çektiğini verilen ücretlerle geçinemediğini söyledi. Bayram ikramiye ücretlerinin artmasını talep eden Tangüner, emekli maaşlarının enflasyon rakamlarının altında ezildiğini dile getirdi.
İkramiye artırılırsa bir kurban alma şansımız olur
Bayram öncesinde verilen bin TL ikramiyenin arttırılmasını talep eden Tangüner, “Bizim umudumuz, hiç olmazsa bin 300 TL civarında verseler iyi olur diye düşünüyorum. Enflasyon artışı kadar bir artışı hem genel merkezimiz, hem de biz talep ediyoruz. Fazla bir ücret değil verilen ikramiyeler ama yine de bu işe sebep olanlara teşekkür ediyoruz. Dediğim gibi biraz fazla verilse en azından bir kurban alma şansımız olur. Enflasyon rakamları bildiğiniz gibi yüksek seviyelerde. Bu enflasyon rakamları arasında bize verilen zam yüzde 5'lik bir oran. Bu oran bizleri tatmin etmiyor. Emekli arkadaşlarımız her zaman gelerek bu şikâyetlerini bize iletiyorlar. Geçen sene bu zamanlar örneğin bir peynirin kilosunu 15 TL'ye alıyorduk, şuan ise 30 TL civarında. Domates geçen sene bu zamanlar 1,5 TL idi, bu sene 3 TL. Elektriğe yüzde 15 zam yapıldı, doğalgaza da, suya da büyük bir ihtimal zam geleceği söyleniyor. Bu zamlara karşı yüzde 5 zam verilmesi biraz abes geliyor bize” diye konuştu. 
Emekliye yardımcı olsunlar
65 yaş ücretsiz otobüs kartlarının kaldırılacağı yönünde çalışmalar olduğunu dile getiren Tangüner, “26 yıl boyunca emeklilere otobüslere binmek için cüzide olsa bir indirim vardı. Geçen dönemlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Ahmet Çakır kaldırdı. Şimdide aldığımız bilgilere göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 65 yaş üzerine verilen ücretsiz kartları kaldırmak istiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla uygulanmaya başlandı. Şimdi bunu da kaldırma peşindeler. Milletvekillerimize, eski bakanımıza, bürokrasiye sesleniyoruz, emekliye yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu. 
TOKİ konutları hayalde kaldı
Tangüner, emekli ve dar gelirli için yapılması düşünülen TOKİ konutlarıyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydederek, “Bir TOKİ hayalimiz var. Yıllardan beri hayata geçmedi. Bize söylenen, 'Yeşiltepe'de yapılan evlerin bir kısmını emekli ve dar gelirliye vereceğiz' bunun dışında hiç bir gelişme olmadı. Emekliler perme perişan. Emekli, emekli olduktan sonra iş arıyor. Bin 200-300 TL maaşla geçine bilme şansları yok. Onun için biz emekliler devletimizden yardım talep ediyoruz” sözlerinde bulundu.