Yangınlara hazırlıklıyız

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Malatya Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonu hazırlıklarını tamamladı. Yangınlara karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili vatandaşlara uyarıda bulunan Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, vatandaşımızdan beklentilerimiz özellikle anız, piknik ve çoban ateşi yakmamaları, sigara izmaritlerini söndürmeden atmamalarını bekliyoruz' dedi.

Yangınlara hazırlıklıyız

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Malatya Orman İşletme Müdürlüğü yangın sezonu hazırlıklarını tamamladı. Malatya Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar, gazetecilere yaptığı açıklamada,  havaların ısınmasının orman yangınları ihtimalini artırdığını orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. 

Gerekli hazırlıklarımızı yaptık

Yaz ayıyla birlikte orman yangınları başladığını anımsatan Kayalar, “Gerekli hazırlıklarımızı yaptık, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimizi konuşlanacağı yerlere götürdük, bu işlemlerimiz devam ediyor. İnşallah bu yıl Türkiye’de geçen sene yaşanan büyük yangınları yaşamayalım. İnşallah büyük afetler şeklinde gelişmez. Yangınlara sebep olan ihmaller, yol kenarında giderken sigarasını atıyor, çöp birikintisini yakıyor, temizlik yapıyor kenara bırakıp yakıyor, anız yakıyor sürmesi masraflı diyor. Bu gibi şeyler yangına sebebiyet veriyor. Küçük kıvılcımlara büyük yangınlara sebebiyet veriyor. Biz gerekli tedbirlerimiz aldık. İş gücümüz yeterli, Doğanşehir, Pütürge ve Malatya merkezde arazöz ekiplerimiz var. Hekimhan ve Arapgir’de ilk müdahale ekiplerimiz var. Bu yıl şuana kadar 3-5 küçük bahçe yangınları anız yangını şeklinde atlattık.  Bizim için en tehlikeli yerler, yolları olmayan yerlerdir. Onun için bölge müdürlüğümüz bu yıl bize 40 km’lik yol programı verdi. Bu yolun 20 km’lik kısmı Pütürge’de ihaleye çıkıldı. Geri kalan kısım Arapgir, Hekimhan, Doğanşehir ve merkezde yapılacak. Allah nasip ederse bu yılın sonunda 40 km’lik yolumuz olacak. AFAD, itfaiye ile koordinasyonlu çalışıyoruz. Aynı anda haberleşerek, yangın olduğunda hep birlikte müdahale ediyoruz. Araçlarımız; şuanda 4 arazözümüz var. İkisi merkezde, biri Doğanşehir’de, bir tanesi Pütürge’de, her ilçede müdahale aracımız var. Şimdilik yeterli” diye konuştu.

Hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz

Kayalar, yangın ihbarına hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini vurgulayarak, “İlk ihbar geldiğinde ya biz ya da itfaiye ulaşıyor. Ulaştığımız anda çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız içlerine girmeye çalışıyorlar. Yardım etmek istiyorlar. Vatandaşlarımız, bunun yerine yerini göstermek, yolu şaşıranlara yol gösterirlerse daha iyi olur. Müdahale değil de, bu yönde yardımcı olurlarsa daha iyi olur. Zaten gönüllülerimiz var. Belirli sayıdaki gönüllü olanlar eğitime alındı, belirli yaş sınırı var. Gönüllü olanlar tabi ateşin ortasına değil de yardımcı olmaları için oluşturuldu. İnşallah kazasız belasız bir yıl geçiririz” ifadesini kullandı.