Yama tutmuyor

Yeşilyurt ilçesi Molla Kasım Mahallesi Gaziantep Caddesi'ndeki ara sokakta bulunan içme suyu borusunun son 7 ayda yaklaşık 17 defa patladığı öne sürüldü. Sokak sakinleri, su patlağının çürümüş borudan kaynaklandığı ancak MASKİ ekiplerinin, çürümüş boruyu değiştirmek yerine gelip sürekli yamalarla boruyu tamir etmeye çalıştığını iddia ettiler. Sürekli yaşanan patlamadan mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, '7 aydır bekliyoruz. Sürekli patlağı by pas yama yapıyorlar. Yamalayacağınıza boruyu değiştirin' diyerek yetkililerin soruna çözüm bulunmasını istediler.

Yama tutmuyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Molla Kasım Mahallesi( Çırmıhtı) Gaziantep Caddesi’ndeki ara sokakta buluna içme suyu borusu çürüdüğü için son 7 ayda 17 kez patladı.  Mahalle sakinlerinin iddiasına göre Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) MASKİ ekiplerinin çürümüş boruyu değiştirmek yerine her patlamadan sonra gidip patlayan yeri yamayla kapatmaya çalıştı. Yaşanan su patlaklarından dolayı sokakta sürekli kazı yapıldığı ve her seferinde üzerinin toprakla kapatıldı, taşların dizilmesi için kimsenin gelmediğini ileri süren vatandaşlar,  “Su patlıyor, Çamur evin içine kadar giriyor. Araç geçtikçe her yer toz toprak oluyor. 7 aydır bekliyoruz. Sesimizi duyan yok” diye konuştular. 

7 ayda 17 kez su patladı

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakini Mustafa Ünver, “Burada beş daireyiz. Kıştan beri burası 17-18 defa su patlağı oldu. Gelip baypas yapıp yapıp gidiyorlar. Ben 23 Mayıs 2022 tarihinde Hüseyin Tombul komşumla birlikte MASKİ’ye gittik bize dilekçe vermemizi gelip yapacaklarını söylediler ve dilekçemiz halan onlarda mevcut. O günden bu güne gelip de ne bakan oldu ne yapan oldu. O dilekçeden sonrada 2 defa daha su patladı. Burası sürekli çamur sürekli su içerisinde. Bütün pislik ve çamur depolarımıza geliyor. Burayı defalarca gidip söyledik defalarca muhtara da söyledik. Gelip yapacağız dediler ama hiç bir şey yapılmadı olduğu gibi duruyor. Defalarca aradık defalarca mesaj çektik ama ilgilenen olmadı. En son patlamada da yaptırmayacaktık. Muhtar gelip yapsınlar ertesi gün düzeltecekler dedi. Üzerinden 1 ay geçti. Gelen giden yok. Bizim yetkililerden istediğimiz buranın borusunun yapılması, yolunun düzeltilmesini istiyoruz. Sürekli boru patlamasından dolayı evlerimizi su basıyor. Biz bunun engellenmesini istiyoruz” dedi.

Sokağı bile temizlemediler

Mahalle sakini Hüseyin Tombul ise, evinin sokağın en altında olduğunu her patlamadan sonra evini su bastığını söyledi. Tombul, patlaktan dolayı sokakta oluşan çamurun kapısının önünde biriktiğini, belediyenin temizlemediğini, kendisinin temizlemek zorunda kaldığını bunda dolayı da 400 TL su faturası ödemek zorunda kaldığını savundu.