Yak Bir Fener

Uzun bir aradan sonra Göztepe galibiyetiyle moral bulan BtcTurk Yeni Malatyaspor bugün İstanbul'da Fenerbahçe karşısında önemli bir maça çıkacak. Ev sahibi ekibin içinde bulunduğu moral bozukluğundan faydalanmak isteyen Yeni Malatyaspor, Göztepe karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin moraliyle sahaya çıkacak.

Yak Bir Fener

Ev sahibi takımda sakat Tolga Ciğerci dışında sakat ve cezalı oyuncu bulunmazken, Yeni Malatayaspor'da ise, geçen hafta sakatlığından dolayı forma giyemeyen Bifouma'nın durumu maç saatinde belli olacak.

Galibiyet neden olmasın

Ziraat Türkiye kupası maçında Trabzonspor'a mağlup olarak kupanın dışında kalan Fenerbahçe'nin son lig maçında Kasımpaşa karşında aldığı mağlubiyetin moral bozukluğu devam ederken, Kasımpaşa ve Göztepe maçlarında iki farklı kadroyla sahaya çıkan BtcTurk Yeni Malatyaspor'da Teknik Direktör Hikmet Karaman'ın, sarı lacivertli ekip karşısında da Göztepe maçında galibiyete ulaşan kadroyu bozmayacağı öğrenildi. Sarı-kırmızılı takımda, haftalar sonra gelen Göztepe galibiyeti şehirde olumlu bir hava oluşturdu. Göztepe maçında oynanan futbol ve alınan galibiyet Malatya ekibinin kümede kalma umutlarını kalan maçlara taşıdı. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat: 18: 30'da başlayacak maçı Ali Şansalan yönetecek. Maçın yardımcı hakemleri ise, Kerem Ersoy, Mehmet Cem Satman, maçın dördüncü hakemi ise, Burak Şeker görev yapacak. 

Fenerbahçe ile 6. randevu

Fenerbahçe ile Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de 6. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 5 maçtan 3'ünü sarı-lacivertliler, birini sarı-siyahlılar kazandı, bir karşılaşma da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin 8 golüne, Malatya ekibi 4 golle yanıt verdi. Fenerbahçe, evinde oynadığı 2 maçta Yeni Malatyaspor'u 3-1 ve 3-2'lik skorlarla mağlup etti.

Muhtemel kadrolar

Fenerbahçe: Altay, Dirar, S. Falette, Serdar, Hasan Ali, Emre, Gustavo, Ozan, Rodrigues, Deniz, Vedat

BtcTurk Yeni Malatyaspor: Farnolle, Issam, Mina, Hadebe, Sakıp, Murat, Robin, Acquah, Fofana, Gökhan, Umut.